VIDEO PROTEST U LUČANIMA: Komunalci blokirali opštinu, plate nisu dobili zbog mrtve mačke?!
Foto: Printscreen

Došli s mehanizacijom

VIDEO PROTEST U LUČANIMA: Komunalci blokirali opštinu, plate nisu dobili zbog mrtve mačke?!

Srbija -
LUČANI - Radnici Javnog komunalnog preduzeća u Lučanima u sedam časova došli su, sa mehanizacijom, ispred zgrade opštine u znak protesta što im nisu prebačene budžetske pare za plate.

Oni su najavili da neće otići sve dok im predsednica opštine Vesna Stambolić ne potpiše "Obračunsku situaciju" za novembar, na osnovu koje mogu da se prebace sredstva iz budžeta opštine.

Predsednica opštine je pre sedam dana pisanim putem obavestila Javno komunalno preduzeće da neće odboriti isplatu sredstava jer čišćenje ulica nije vršeno kako je napisano i dogovoreno. "Ulica Cvetna, piše da je čišćena 30. novembra, što nije tačno budući da se tu nalazi već duže vreme leš uginule mačke koja je uklonjena tek po pozivu komunalnog inspektora 4. decembra", navela je predsednica opštine.

Direktor preduzeća Milomir Bešević, koji se jutros pridružio radnicima u protestu, ocenio je da je u pitanju "politička osveta" jer je tražio da svi dužnici za komunalne usluge moraju biti u istom položaju.

Bešević je izjavio da je zahtevao da se pojedinim dragačevskim moćnicima prinudno naplati dug za vodu u milionskim iznosima, jer "ako sirotinja plaća moraju i milioneri". Pred zgradom opštine se, od 53 radnika, nalazi njih 50 koji su najavili da neće otići dok se iz budžeta ne uplati dva miliona dinara, kako bi primili plate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track