NAKON BROJNIH PRITUŽBI GRAĐANA: Isečen saobraćajni znak u Gornjem Milanovcu zbog nepropisne visine
Foto: Profimedia

Povrede bile česte

NAKON BROJNIH PRITUŽBI GRAĐANA: Isečen saobraćajni znak u Gornjem Milanovcu zbog nepropisne visine

Srbija -
Saobraćajni znak nepropisne visine 160 centimetara u Gornjem Milanovcu, u koji su građani često udarali glavom i zbog toga tražili pomoć lekara, isečen je u prisustvu direktora Javnog preduzeća za izgradnju u tom gradu Božidara Vučetića.

Vučetić je rekao da nije verovao da znak nije uklonjen dok novinari nisu reagovali, jer je u aprilu ove godine zbog brojnih žalbi građana koji su zadobili povrede lica dao nalog za njegovo uklanjanje.

"Neshvatljivo je ponašanje mojih radnika koji su dobili zadatak da to reše, zbog čega ću pokrenuti disciplinski postupak protiv neposrednih izvršilaca" rekao je Vučetić.

Mašinski inženjer Momčilo Damljanović podneo je brojne žalbe i prigovore opštinskim vlastima, ali nakon što je "video" da osam meseci ništa nije urađeno po tom pitanju, iako su građani svakodnevno dobijali povrede obratio se novinarima.

Damljanović je zahvalio agenciji Beta, jer je uklanjanje saobraćajnih znakova koji su ugrožavali kretanje pešaka usledilo tek nakon objavljivanja vesti o toj temi. Momčilo Damljanović (67) čija se supruga povredila u aprilu, bio je najuporniji da se problem reši. Kada je video da niko ništa ne preuzima osam meseci, a pešaci i dalje razbijaju glave, pozvao je novinare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track