ČITAV NS JUTROS BIO BEZ VODE: Novosađani, voda stigla, kvar otklonjen
Foto: Shutterstock

Havarija u fabrici

ČITAV NS JUTROS BIO BEZ VODE: Novosađani, voda stigla, kvar otklonjen

Srbija -
NOVI SAD - Skoro ceo Novi Sad jutros nije imao vode zbog havarije i nestanka struje u Fabrici vode.

Zabrinuti građani javljali su se jutros sa Detelinare, iz centra, dela Novog naselja, Limana, koji su odjednom bez najave ostali bez pijaće vode.

Kako saznaje Radio 021, u pitanju je havarija na strujnom kablu u "Elektrovojvodini" i radnici ovog preduzeća su trenutno na terenu i očekuje se da će u problem uskoro biti rešen.

Vukovac: Kvar na strujnom kolu izazvao nestanak vode

Građani Novog Sada u prepodnevnim satima su neočekivano ostali bez vode, a u JKP Vodovod i kanalizacija rečeno je da je nestanak vode bio neplaniran i da je izazvan kvarom na strujnom kolu. Aleksandar Vukovac iz sektora za informisanje Vodovoda rekao je da je ceo grad bio bez vode nešto manje od sat vremena.

"Do nestanka vode došlo je zbog kvara na strujnom kolu koji je izazvao nestanak struje u fabrici vode, pa je automatski prekinuta isporuka vode na celoj teritoriji grada, a kvar je otklonjen za manje od sat vremena", rekao je Vukovac. On je pojasnio da se ni na koji način pomenuta situacija nije mogla predvideti, pa ni građani nisu mogli unapred da budu obavešteni, kao što se to radi uobičajeno kada su radovi planirani.

(Radio 021/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track