UZBUNA U VRANJU: Uginula kuna pored pozorišta!
Foto: AP

Građani strahuju od čega je životinja umrla, plaše se kancera

UZBUNA U VRANJU: Uginula kuna pored pozorišta!

Srbija -
VRANJE - Pozorišta „Bora Stanković“, čija je izgradnja stopirana zbog korišćenja kancerogenih materija prilikom izgradnje nosećih stubova, nije hermetički zatvorena, kako nedeljama unazad izjavljuju predstavnici rukovodstva Vranja.

Naprotiv, na zgradi pozorišta, iz ulice Narodnog heroja zjape tri podrumska otvora, iz kojih se oseća nesnosan smrad.

Gradilište nije obezbeđeno trakama upozorenja, ili na neki drugi način, kojim bi se ukazalo da je tuda zabranjen prolaz. U ponedeljak ujutru policija je postavila saobraćajne kupe, kojima je označeno zabranjeno parkiranje pored pozorišta, potvrđeno je OK Radiju iz PU Vranje. Policija kaže da je izvođač radova bio dužan da obezbedi ovo gradilište, na svaki način, što, očigledno, nije učinjeno.

Da zlo bude veće, pored same zgrade pozorišta leži uginula kuna, za koju se ne zna kako se tu našla. Građani su počeli da nagađaju da je kuna možda uginula udišući zagađen vazduh u podrumu pozorišta, jer nema vidljivih tragova da je životinja pregažena.

Nadležni iz ZOO higijene u Vranju kažu da je njima prijavljen ovaj slučaj, i da bi u toku dana ekipe „Komrada“, trebalo da uklone uginulu životinju. Stručnjacima iz „Vinče“ svakako predstoji posao dekontaminacije pozorišta, a građanima da veruju ili ne, da su bezbedni, uprkos što udišu smrad iz pozorišta.

(OK Radio)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track