NOVOGODIŠNJA OPSADA NIŠA: Kafane pune Bugara za doček jer sme da se puši!
Foto: Zorana Jevtić

Kod naših komšija zabranjeno je pušenje

NOVOGODIŠNJA OPSADA NIŠA: Kafane pune Bugara za doček jer sme da se puši!

Srbija -
NIŠ - Kafane u Nišu u novogodišnjoj noći biće ispunjene do poslednjeg mesta, a kao i prethodnih godina u svakoj će se naći makar poneki gost iz Bugarske.

Niški ugostitelji rekli su da su Bugari svoja mesta za doček Nove godine rezervisali još tokom oktobra i novembra, dok su domaći gosti to učinili proteklih dana. "Bugari dolaze kod nas zbog odlične hrane, dobre muzike, ali i zbog toga što je u kafanama i hotelima kod nas dozvoljeno pušenje, a u bugarskim hotelima i kafanama je zabranjeno", kazali su niški ugostitelji.

Za doček Nove godine u nekoj od niških kafana potrebno je izdvojiti izmedju 3.000 i 5.000 dinara dok doček u luksuznijim hotelima košta 6.000 do 7.000 dinara. Hoteli u Nišu će, prema tvrdnjama zaposlenih, takodje biti ispunjeni do poslednjeg mesta, a skoro svi gosti biće iz Bugarske. Hotelijeri kažu da će Bugari biti njihovi gosti na dočeku i reprizi Nove godine, a takvi aranžamani koštaće ih izmedju 100 i 150 evra.

Što se tiče Nišlija, najveći broj njih će Novu godinu dočekati u krugu porodice i prijatelja, ali ima i onih koji će praznične dane provesti u inostranstvu. Zaposleni u turističkim agencijama kažu da je iz godine u godinu sve manje onih koji mogu za praznike da otputuju u inostranstvo.

Nišlijama hit Atina

"Među stanovnicima Niša koji su mogli da priušte sebi putovanje za Novu godinu, apsolutni hit je Atina, a potom Krakov. Aranžmani do Atine i Krakova su uglavnom petodnevni i koštaju izmedju 100 i 150 evra", kažu u turističkim agencijama. Oni ističu da je Ohrid koji je prethodnih godina bio najpopularniji medju Nišlijama, sada veoma malo tražen, kao i domaće banje i planine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja