MERE ŠTEDNJE U ZAPADNOJ SRBIJI: Novogodišnje slavlje na trgovima skromno, bez velikih zvezda
Foto: Beta

Prilika za lokalne bendove

MERE ŠTEDNJE U ZAPADNOJ SRBIJI: Novogodišnje slavlje na trgovima skromno, bez velikih zvezda

Srbija -
U gotovo svim gradovima zapadne Srbije biće organozovan doček Nove godine na gradskim trgovima, ali ovog puta zbog štednje u većini slučajeva izostale su velike estradne zvezde.

Građane će u većini mesta uglavnom zabavljati lokalni bendovi.

"Na Zlatiboru će posetioce zabavljati Sergej Ćetković i trubači Radiše Vitezovića, a Hari Mata Hari na ovoj planini nastupiće 1. januara", rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibora Arsen Đurić.

U Priboju će goste zabavljati Amikus bend sa Mlađenom Tošovićem kažu u Turističkoj organizaciji Priboja.

"U Prijepolju će na platou ispred Doma kulture, posle dužeg niza godina, prvi put biti organizovan doček uz Zvezde Granda - Mirzu Selimovića i Vanju Mijatović", kazala je vršilac dužnosti direktorka Turističke organizacije Dragana Varaklić.

U susednoj Novoj Varoši nema organizovanog dočeka.

"Za one koji žele da dočekaju Novu godinu u dubokom snegu, ovo je pravo mesto za to, jer na zlatarskom skijalištu u ovom trenutku ima preko pola metra snega, a okolni hoteli rade punim kapacitetom", ističe Ivana Novaković direktorka TSC "Zlatar".

U Lučanima, Ivanjici, Gornjem Milanovcu, Bajinoj Bašti i Sejnici nema organizovanog dočeka, dok će u Čačku na Gradskom trgu u novogodišnjoj noći nastupiti lokalni bend Dan i noć.

"Iz budžeta grada izdvojeno je za organizaciju Nove godine 1,5 miliona dinara, a utrošeno je 900 000, jer je ovaj bend iz grada na Moravi i tu smo napravili značajne uštede", naglasio je Aleksandar Dačić pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti u Čačku.

Grad Užice, takođe nije organizovao doček, ali za svoje sugrađane rezervisan je nastup Željka Samardžića koji će na Trgu partizana nastupiti 2. januara u 21.00 sat. Lokalna vlast se za ovakav potez odlučila jer ih to daleko manje košta nego nastup u novogodišnjoj noći.

"Samardžićev koncert koštaće oko 1,5 miliona dinara računajući honorar pevaču, troškove bine, marketinga, ozvučenja, obezbeđenja. Još nije odlučeno da li će novogodišnji vatromet biti ispaljen na prelazu iz stare u novu godinu ili uz pesme Željka Samardzića", rekao je direktor Turističke organizacije Užica Boban Perišić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track