ILIĆ: Sneg nije dobro očišćen, treba isključiti kamione iz saobraćaja!
Foto: Printscreen Tanjug

Ministar na terenu

ILIĆ: Sneg nije dobro očišćen, treba isključiti kamione iz saobraćaja!

Srbija -
ČAČAK - Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije, Velimir Ilić, izjavio je večeras da sneg sa puteva nije najbolje očišćen i ima puno zastoja u saobraćaju

"Obišao sam i Raški i Moravički okrug, saobraćaj se odvija otežano, sneg nije najbolje očišćen, rizla nije bačena svuda što otežava kretanje jer se ispod nalazi led. Led se zadžao, pa je na njega pao svež sneg i sada jedino rizla može da pomogne ako noćas baci", rekao je Ilić za Tanjug.

On je istakao da ekipe na terenu rade, ali ih treba ih pojačati. Prema njegovim rečima, veliki problem prave veliki kamioni i posebno kamioni sa prikolicama, a šleperi su najveći problem, zbog čega ima mnogo zastoja.

"Prikolice su problematične i zato apelujem na saobraćajnu policiju da ih noćas isključe iz saobraćaja kako bi ljudi koji se vraćaju sa vikenda posle praznika, bezbedno mogli da stignu do kuća, a i da se ubrza saobraćaj", dodao je Ilić.

On je rekao je u seoskim područjima dosta sela prohodno.

" Na Jelici u pojedinim delovima sneg je i visine do metar, i ekipe su stalno na terenu. Nadamo se da će biti sve u redu", rekao je Ilić. Prema njegovim rečima, Rudnik je prohodan ali je saobraćaj otežan, pa je ponovo apelovao da se noćas isključe teretnjaci i kamioni, posebno oni sa prikolicama koji prave velike probleme u saobraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track