VUČEVIĆ: Sneg nije iznenadio novosadske putare
Foto: Beta Aleksandar Stojanović

Situacija pod kontrolom

VUČEVIĆ: Sneg nije iznenadio novosadske putare

Srbija -
U Novom Sadu sneg nije iznenadio putare, izjavio je sinoć gradonačelnik Miloš Vučević, prilikom obilaska ljudstva i mehanizacije Zimske službe Javno komunalnog preduzeća "Put".

On je ocenio da je reakcija gradskih stručnih službi bila pravovremena i efikasna, i dodao da se blagovremeno krenulo sa tretiranjem kolovoza solju, a mostova magnezijum-hloridom.

Gradonačelnik Vučević je tom prilikom pohvalio vredne radnike, koji su, kako je rekao, na terenu i u vreme praznika i odmora i noću i danju, a posebno je istakao da mu je drago što i građani vide da se radi, odnosno da se na zadatke odgovara pravovremeno.

"Naravno, uvek može da bude bolje, ali generalno imajući u vidu naše kapacitete, pre svega u mehanizaciji, ali i ljudstvu, rekao bih da smo reagovali više nego adekvatno", rekao je Vučević koji je obišao JKP "Put" kako bi se uverio u raspoloživost kapaciteta vozila i mašina, kao i u stanje zaliha soli, a povodom najavljenog novog hladnog talasa praćenog ledenom kišom.

Gradonačelnik Novog Sada je rekao da će pored ekipa JKP "Put" i Zimske sluižbe JKP "Gradsko zelenilo" i JKP "Čistoća" od noćas krenuti da rade ostale puteve, trotoare i pešačke staze, na šta će, kako je naglasio, biti stavljen poseban akcenat u naredna 24 sata.

"Stanje na putevima je zadovoljavajuće, pre svega na putevima prvog i drugog prioriteta. Sutra ujutru kreću da se saniraju putevi trećeg prioriteta, odnosno da se u potpunosti tretiraju svom mehanizacijom. Pratimo izveštaje od Republičkog hidrometeorološkog zavoda i u skladu sa tim postupamo", rekao je Vučević.

Po njegovim rečima u slučaju da na teritoriji grada počne da pada ledena kiša, ne treba da postoji bojazan da će saobraćaj na Mostu slobode i na drugim mostovima biti ugrožen jer je, kako je pojasnio, u prethodnom periodu posebna pažnja prilikom tretiranja bila posvećena mostovima i zaštiti od ledene kiše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track