OPREZ: Vozačima ne krećite na put bez zimske opreme
Foto: Profimedia

Stanje na putevima

OPREZ: Vozačima ne krećite na put bez zimske opreme

Srbija -
BEOGRAD - Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, te oni apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci su putni pravci I prioriteta - auto-putevi i državni putevi I prioriteta gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Subotice, Kragujevca, Zaječara, Ivanjice, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Čačka, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Mačve, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na području Kruševca, na državnom putu IIA-211 na deonici Brzeće-Kopaonik, IIA-207 deonica Jošanička Banja - Grčak, IIA-208 deonica Vrnjci - Stanišinci - Grčak, IIA-209 deonica Dobre Vode - Stanišinci, uvedena je zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu i posipaju krizne deonice. Otcepljenje kolovoza postoji na putu II B-342 Ub - Karaula - Valjevo (Iverak), koji je neprohodan. Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini, Tari, Bukulji i Divčibarama su prohodni, ali se proporučuje oprezna vožnja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja putničkih vozila, navela je jutros Uprava granične policije. Pojačan saobraćaj očekuje se tokom dana, što može biti uzrok dužeg zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Za božićne praznike, samo za putnička vozila, otvoren je i granični prelaz Horgoš II (Reske), koji radi od 7 do 19 časova.

AMSS: Magla otežava saobraćaj

Magla ovog jutra otežava saobraćaj na prilazima Beogradu, a ima je na novosadskom, obrenovačkom, smederevskom i pančevačkom putu kao i na Ibarskoj magistrali, saopštio je AMSS. Smanjena je vidljivost zbog magle i na području Požege, Kraljeva, Kuršumlije, Leskovca i Vranja. Kiša pada u Novom sadu i Velikom Gradištu. Ujutro i pre podne i u ostalim krajevima Srbije očekuje se prelazak kiše u sneg uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.Sredinom dana na severozapadu, a posle podne i uveče u svim krajevima prestanak padavina. Porast dnevnih tempratura i neprestani rad putara na čišćenju i uklanjanju snega sa puta doprinose boljoj prohodnosti puteva. Vozače u nižim prdelima očekuju mokri kolovozi dok sa zaostalim snegom uglavnom treba računati na putevima II i III prioriteta u planinskim predelima zapadne centralne i istočne Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track