Najnovije vesti

OLUJNI VETAR NAPRAVIO HAOS: Bez struje 3.500 potrošača u Zlatiborskom okrugu
Foto: Kurir Sanja Ćurčić

Kvarovi na dalekovodima

OLUJNI VETAR NAPRAVIO HAOS: Bez struje 3.500 potrošača u Zlatiborskom okrugu

Srbija
PRIJEPOLJE, PRIBOJ, NOVA VAROŠ Oko 3.500 potrošača u mestima Zlatiborskog okurga, u opštinama Nova Varoš, Prijepolje i Priboj i danas je bez struje posle olujnog vetra koji je prouzrokovao kvarove na dalekovodima i niskonaponskoj mreži.

Ekipe Elektrodistribucije su na terenu kako bi otklonile kvarove i iskakanja iz mreže, a meštani su se oragnizovali na raščišćavanju puta. Vetar je najviše problema stvorio u opštini Priboj gde je bez struje ostalo oko 2.000 domaćinstava usled kvara na dalekovodima i na 70 trafostanica. Bez struje su ostali meštani sela Goleša, Mažići, Kalafati, Bučja i Kratova.

U Novoj Varoši je zbog kvara na dalekovodima i 60 manjih trafostanica trenutno bez struje oko 1.000 domaćinstava u selima Akmačići i Amzići. Načelnik Odeljenja za vanredne situacije iz Prijepolja, Goran Posrkača izjavio je da je u toj opštini bez struje ostalo oko 400 domaćinstava u selima Kamena Gora, Babine i Sopotnica.

Olujni vetar koji je juče kasno popodne duvao u prijepoljskom selu Kamena Gora, čupao je betonske bandere, stoletne smrče, reklamne table i saobraćajne znakove, rekao je Tanjugu predsednik Mesne zajednice Živko Kijanović.

"Ovako nešto ne pamte ni stariji meštani. To smo viđali samo u filmovima! Vetar je duvao takvom silinom da je za sobom ostavljao pustoš", rekao je Kijanović i dodao da je u većem delu sela nestalo struje kao i u okolnim selima jer je oštećena niskonaponska mreža. Kijanović je naveo da su locirana tri kvara na dalekovodu, a niskonaponska mreža je u jako lošem stanju.

"Ono što smo uspeli da vidimo su oborene bandere kako drvene tako i betonske, a žice su svuda po tlu", rekao je Kijanović. Prema njegovim rečima, ekipe Elektrodistribucije iz Prijepolja su na terenu kako bi otklonile kvarove, a meštani su se oragnizovali na raščišćavanju puta. Vetar još uvek duva, ali slabijeg intenziteta, a radove može da odloži ledena kiša koje je jutros počela da pada, rekao je Kijanović.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...