Najnovije vesti

DA SUBOTIČANI ODAHNU: Nastavlja se gradnja Ipsilon kraka Koridora 10
Foto: Fonet

Nakon 3 godine pauze

DA SUBOTIČANI ODAHNU: Nastavlja se gradnja Ipsilon kraka Koridora 10

Srbija
Gradnja Ipsilon kraka Koridora 10 od Subotice do graničnog prelaza Kelebija trebalo bi, posle tri godine, da bude nastavljena u aprilu, najavilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Predviđeno je da se iz budžeta izdvoji 197 miliona dinara za nedostajuće idejne projekte i početak radova, rekao je državni sekretar u tom resoru Imre Kern i izrazio očekivanje da će gradnja celog Ipsilon krak u dužini od 28 km biti završena tokom 2018.

Kern je podsetio da je izvođač radova, koji je izabran 2009. godine, napustio gradilište i da je već tri godine zapuštena ta deonica Koridora 10. Takozvani Ipsilon krak je zapravo obilaznica oko Subotice, koja će biti izgrađena kao autoput sa ukupno šest saobraćajnih traka.

"To je jedan jako stari projekat, prva deonica je građena još sredinom osamdesetih godina prošlog veka. Posle toga su često započinjani radovi, na primer 2001. i poslednji put 2009. godine, ali nikad nisu završeni", kazao je Kern.

Državni sekretar je, takođe, podsetio da je ranije izgrađen deo severnog kraka Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša, i istakao da uprkos tome "san Subotičana još nije ostvaren".

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...