LESKOVAC: Seoski trg i česmu izgradili na mestu na kom nema vode?!
Foto: Profimedia

Meštanin Brejanovca se predomislio pa sad ne da vodu

LESKOVAC: Seoski trg i česmu izgradili na mestu na kom nema vode?!

Srbija -
BREJANOVAC - Izgradnja seoskog trga i česme na nekadašnjoj livadi u centru Brejanovca koštala je grad Leskovac skoro milion dinara.

Ipak, po rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića koji je sa svojim saradnicima danas obišao radove, u tom selu praviće se novi manji trg sa česmom iz koje će teći voda jer je ova sazidana na mestu gde nema vodovodne mreže.

Ova česma će kao ukras stajati na ovom lepom trgu koji smo napravili bukvalno na utrini u centru sela. Nedaleko, pored škole, sagradićemo novu česmu i dodatno urediti tamošnji prostor sa znatno manje sredstava - najavio je gradonačelnik. Inače, projekat igradnje seoskog trga izradila je mesna zajednica, a u popločavanje trga, zidanje česme, ugradnju klupa i zasade topola u okolini uloženo je 950.000 dinara.

Kako je Južnim vestima kazao jedan od visokih funkcionera u lokalnoj samoupravi, a koji je želeo da ostane anoniman, najpre je bio dogovor sa jednim od meštana Brejanovca da dozvoli da se voda sprovede do česme iz njegovog dvorišta, ali da je on od toga odustao već kada su radovi bili u poodmakloj fazi.

Čim je čuo da Grad nema nameru da mu za to plati, čovek se predomislio - kazao je ovaj lokalni funkcioner. Gradonačelnik Cvetanović je rekao da će lokalna samouprava nastaviti sa praksom uređenja seoskih trgova i nadalje, a da je Brejanovce jedno od prvih iz razloga što se u njemu leti odigrava jedan od najvećih lokalnih fudbalskih turnira i da je iz tog sela nekadašnji poznati fudbaler Crvene Zvezde Bratislav Živković.

Dodao je da će se na proleće krenuti i sa asfaltiranjem ulica u ovom selu, da je tender završen i da je za to iz gradskog budžeta predviđeno 3,2 miliona dinara.

(Južne vesti/Dragan Marinković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track