NEPRIJATNOST: Pokojnoj Srbinki Suč zauzeli grobno mesto
Foto: Saša Urošev

Ko u filmu „Maratonci trče počasni krug“

NEPRIJATNOST: Pokojnoj Srbinki Suč zauzeli grobno mesto

Srbija -
Insistirali smo da Srbinka bude sahranjena pored supruga. Prihvatili smo predlog uprave groblja da obave ekshumaciju, kaže staričin zet Ðura Pavlov

KIKINDA - Ucveljena rodbina Srbinke Suč iz Kikinde još se oporavlja od neprijatnosti koju je doživela u protekla dva dana.Iako je grobno mesto kraj njenog pokojnog muža zakupljeno 2006, sahrana nije prošla bez neprijatnosti.- Dan pre sahrane došli smo do Centralnog groblja i nadležne obavestili da grobno mesto pripreme za sahranu. Sutradan pre podne su nas pozvali i rekli da je na tom mestu već neko sahranjen. U svem našem bolu, tome se nismo nadali. Insistirali smo da Srbinka bude sahranjena pored supruga. Prihvatili smo predlog uprave groblja da obave ekshumaciju - kaže staričin zet Ðura Pavlov.

Branka Živaljević, upravnica Centralnog groblja, kaže da je prošle godine osnovano JP „Kikinda“ preuzelo brigu o sahranjivanju i održavanju groblja:

- Očigledno je da je evidencija grobnih mesta u ranijem periodu aljkavo vođena. Još prilikom provere ugovora porodice Suč uočili smo da je na ovom grobnom mestu neko sahranjen. Pomislili smo da je greška u papirima, ali smo u grobu pronašli kovčeg u kom počiva Amalija Jozo.

Ona dodaje da u bazi nemaju podatke o Amaliji sahranjenoj 1989. niti o njenoj porodici, te da će njene posmrtne ostatke sahraniti u drugom delu groblja. JP „Kikinda“ je u znak izvinjenja snosila troškove Srbinkine sahrane.(S. U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track