Doktor: Roditelji nisu ostavili svog bolesnog dečaka
Foto: Slađana Stojanović

Istina afera koja je potresla Srbiju

Doktor: Roditelji nisu ostavili svog bolesnog dečaka

Srbija -
M. K. (4) leči se u Dečjoj bolnici, roditelji sarađuju i nadležni Centar za socijalni rad je uključen, kaže direktor Grebelinger

NOVI SAD - Teško bolesnog četvorogodišnjeg dečaka M. K., koji se nalazi u Dečjoj bolnici u Novom Sadu, roditelji nisu napustili kada su ga pre 13 meseci ostavili na lečenju i nije tačno da ga ne obilaze, kao što je objavljeno u pojedinim medijima.- Dečak je iz Kanjiže, s jednog salaša. Njegova porodica, koja je mađarske nacionalnosti, veoma je siromašna, a imaju još dece. Jadna majka zajedno s dečakovim očuhom dolazi da ga obiđe kad god može - ističe naš izvor iz bolnice.Iako je direktor Dečje bolnice dr Slobodan Grebelinger u objavljenom tekstu o napuštenom dečaku dao izjavu o ostavljenoj deci ne navodeći mališana M. K., juče nije želeo da razgovara s novinarima, ali je poslao saopštenje:- Maloletni M. K. leči se na Institutu, roditelji tokom lečenja konstantno sarađuju i nadležni Centar za socijalni rad je uključen i u saradnji je sa stručnim službama Instituta. Nadam se da razumete poziciju u kojoj se nalaze i roditelji i dete, te da ćete u skladu s njom i obaveštavati.

Dečja bolnica u Novom Sadu
Dečja bolnica u Novom Sadu

Samo pet minuta kasnije stiglo je drugo saopštenje:- S obzirom na to da podatke o lečenju i bolesti možemo da dajemo samo roditeljima ili istražnim organima, Institut nije u mogućnosti da da bilo koju od traženih informacija.U Centru za socijalni rad Kanjiža za Kurir je takođe rečeno da nije tačno da su dete - koje ima ozbiljne zdravstvene probleme od rođenja, što zahteva dugotrajno lečenje - napustili roditelji.- Što se tiče informacija iznetih u objavljenom tekstu, zaista ne odgovaraju činjeničnom stanju. Ukoliko postoji potreba, Centar za socijalni rad dokumentima može dokazati stvarno stanje koje se odnosi na sam odnos roditelja i deteta. Zbog takvog pristupa vreba opasnost da maloletno lice bude izloženo sudu javnosti na osnovu nekih neproverenih informacija - istakla je Timea Kljajić Barat, direktorka Centra za socijalni rad u Kanjiži.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track