Stevanović proglasio pobedu

Kragujevac

Stevanović proglasio pobedu

Srbija -
Aktuelni gradonačelnik Kragujevca, izjavio je da je zadovoljan ubedljivom pobedom, ali ne i rezultatom

KRAGUJEVAC - Izborni štab liste "Veroljub Stevanović-Zajedno za Kragujevac-Ujedinjeni regioni Srbije" proglasio je posle ponoći pobedu na gradskim izborima u Kragujevcu.

Na konferenciji za novinare, nešto pre dva sata iza ponoći, saopšteno je da je, posle pregledanih 140 biračkih mesta od ukupno 166, ta lista osvojila 38,12 glasova birača.

Stevanović, aktuelni gradonačelnik Kragujevca, izjavio je da je "zadovoljan ubedljivom pobedom, ali ne i rezultatom". "Očekivao sam mnogo bolji rezultat, očekivao sam nadpolovičnu većinu zato što smo mnogo uradili i Kragujevac od "doline gladi" pretvorii u grad budućnosti", rekao je Stevanović.

On je najavio da će "Zajedno za Kragujevac-Ujedinjeni regioni Srbije" u lokalnoj vlasti biti sa dosadašnjim partnerom Socijalističkom partijom Srbije, kao i sa "Preokretom", zato što, kako je rekao, imaju slične programske ciljeve.

Stevanović, kome će ovo biti četvti put da vodi Kragujevac, obećao je da će taj grad postati "prvi u svemu u Srbiji", a pobeda se u izbornom štabu slavila uz šampanjac.

Na lokalnim izborima u Kragujevcu, prema podacima Stevanovićevog izbornog štaba, drugoplasirana je lista "Pokrenimo Srbiju SNS - Tomislav Nikolić" sa osvojenih 17,67 odsto glasova, dok je lista "Izbor za bolji život-Boris Tadić" na trećem mestu sa 12,07 odsto glasova. SPS je na četvrtom mestu sa 10 odsto.

Konačni rezultati lokalnih izbora biće poznati u toku dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track