Vučić u Kušiljevu: U obnovu ambulante biće uloženo 9 miliona
Foto: Twitterserbianpm

Rekonstrukcija u roku od 30 dana

Vučić u Kušiljevu: U obnovu ambulante biće uloženo 9 miliona

Srbija -
BEOGRAD/SVILAJNAC - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ambulanta u Kušiljevu kod Svilajnca biti obnovljena u roku od 30 dana i da je u rekonstrukciju biti uloženo oko devet miliona dinara.

Vučić je u Kušiljevu najavio da će u roku od 30 radnih dana ambulanta biti okrečena, izmenje instalacije i zamenjena dotrajala stolarija, kao i da će iznutra izgledati kao nova zgrada."Vidi se da je krov prokišnjavao, da je vlaga probijala, vidi se da toaleti nisu više u stanju u kakvom bi trebalo da budu. To su stvari koje ćemo da obnavljamo", naveo je premijer.

Vučić je rekao da je ambulnta građena 1976. godine i da od tada ništa nije menjano."Ovo je za nas, rekao bih, kao diplomski ispit i nešto najvažnije posle mnogo godina sa čim smo u Srbiji krenuli, a to je da naše škole, domove zdravlja, bolice obnovimo, da pokažemo da možemo da napravimo drugačiji, bolji standard za sve naše građane. Kušiljevo je veliko selo, mislim najveće u opštini Svilajnac. Siguran sam da će ljudi u Kušiljevu umeti to da poštuju", kazao je on.Premijer je rekao da se trenutno u Srbiji radi na 152 zdravstvena objekata.

On je kazao da sve što je urađeno ne bi bilo moguće bez podrške građana, koji su razumeli "da smo sami krivi što smo dospeli u užasno teška vremena"."Ja sam zahvalan i penzionerima i radnicima koji su podneli najveći teret, jer za mene je velika pobeda kada u Kušiljevu napravimo novu ambulantu, za mene je velika pobeda kada obnovimo četiri škole u Svilajncu. To je velika pobeda, ne mene, ne Vlade Srbije. To je velika pobeda penzionera u ovoj zemlji", kazao je Vučić i izrazio zahvalnost penerima i građanima Srbije, nakon čega je usledio aplauz prisutnih.

Govoreći o štrajkuju u FAP-u Vučić je rekao da ne štrajkuju svi radnici FAP-a i najavio da se ta fabrika neće ugasiti.On je kazao da je Vlada učinila mnogo za FAP koji je zatekla uništen i da nastavlja da se bori za tu fabriku.;"Kao da smo mi nasledili svilu i kadifu, kao da je FAP bio 'Mercedes' i mi smo uspeli da ga uništimo", kazao je Vučić i dodao da se svakodnevno čuje sa radnicima te fabrike.Štrajk u fabrici u Priboju počeo je juče, a zahtevi radnika su da se isplate zaostale plate i poveže radni staž.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track