ZAPALIO KUĆU, KOMŠIJE U STRAHU: Piroman iz Surdulice smešten na nišku psihijatriju
Foto: Profimedia

Dugo pretio, na kraju i učinio

ZAPALIO KUĆU, KOMŠIJE U STRAHU: Piroman iz Surdulice smešten na nišku psihijatriju

Srbija -
VRANJE - Piroman iz Surdulice D.M. (28) koji je pretio da će zapaliti svoju kuću, a na kraju to i učinio, hospitalizovan je u Nišu u jednoj od psihijatrijskih bolnica.

Ovu informaciju komšijama i rođacima koji žive u drugoj polovini zapaljene kuće, prenela je njegova majka, koja živi u jednom selu kod Vladičinog Hana.

Policijska uprava Vranje sapoštila je da protiv D.M. neće biti preduzimane nikave mere, jer se tužilac tako izjasnio.Njegova rođaka i komšinica V.Z. kaže da je šokirana time što protiv piromana neće biti ništa preduzeto, uprkos njegovim stalnim pretnjama, koje s vremena na vreme ostvari.

- Nadležni neće ništa da preduzmu po pitanju D.M. Čovek očigledno treba da snosi posledice za svoje ponašanje. Ne znam šta još treba da uradi, pa da neko odgovara. Mladić je potencijalna opasnost za svoju okolinu. Živi sam i nema nikakvu kontrolu.Nekoliko puta je pretio da će da zapali kuću, što je na kraju i ostvario. Dok mu je otac bio živ i njega je maltretirao i jurio da ga ubije - pojašnjava rođaka.

Ona najavljuje da će morati privatno da tuži D.M. pošto nadležni organi ništa ne preduzimaju u ovom slučaju, kako bi zaštitili nju i njene komšije. Nakon poslednjeg požara koji se desio za vikend, u ponedeljak se pisanim putem obratila

Zdravstvenom centru u Surdulici, Centru za socijalni rad, policiji i Osnovnom sudu, tražeći da preduzmu hitne mere udaljenja i lečenja D.M.

(OK Radio)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track