MALERI GA PRATILI ČITAV ŽIVOT: Da je bolest loto, bio bih milioner!
Foto: Biljana Roganović

Ni smrt mu ne može ništa

MALERI GA PRATILI ČITAV ŽIVOT: Da je bolest loto, bio bih milioner!

Srbija -
Momir Radovanović (60) ne zna šta sve nije operisao u životu, a kad je išao na previjanje posle operacije tumora debelog creva, upao je u šaht

KURŠUMLIJA - Da imam sreće na loto listićima kao što imam u bolestima, ne bi postojao bogatiji čovek od mene, kaže Momir Radovanović (60) iz Kuršumlije, koji je u utorak pao u šaht dok se vraćao s previjanja posle operacije tumora debelog creva.Ovaj čovek bi, samo kad bi hteo, slobodno mogao da se kandiduje i za Ginisovu knjigu rekorda jer, kako i sam kaže, ne postoji operacija koju nije prošao.Rupa od pet metara- Pre desetak dana probali su da mi vrate debelo crevo nakon operacije tumora i nedavno sam izašao iz niške bolnice. U kuršumlijskom Domu zdravlja išao sam na previjanja i kada sam se vraćao u utorak, upao sam u šaht dubok pet metara - objašnjava Momir, koji se tačno i seća kako je upao:- To je zato što nisam mogao da zaobiđem šaht zbog parkiranog vozila i kada sam nagazio, poklopac se okrenuo. Sreća, pa sam uspeo da se zadržim laktovima i sad sam ceo polomljen - priča ovaj veseli Kuršumličanin, koji je na kraju zbog povreda od pada završio u prokupačkoj bolnici.

Uvek preteknem- Izgleda da mi ni smrt ne može ništa jer ne postoji bolest koja me nije zadesila. Tako sam operisao žuč, pluća mi rade samo 50 odsto. Kada sam imao operaciju pankreasa, svi su se već oprostili sa mnom, ali sam pretekao. I taman sam mislio da me jedino rak nije zakačio, kad došlo je i to. I kada sam se i njega rešio, padoh u šaht - nabraja Momir dok čeka brata da ga preveze za Kuršumliju.

TajnaLEČI SE SMEHOMMomir naglašava da ga je samo sreća spasla.- Ovaj pad pored rane preko celog stomaka, koja je još sveža, poprilično me je oštetio. Poklopac od šahta se jednostavno okrenuo i pravo da vam kažem, ne znam kako sam pretekao - dodaje Momir.Kako nam je odao tajnu, smrt mu ne može ništa jer je vedrog duha i uvek zbija šale i to je najbolji lek za sve bolesti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track