OPET NAPAD NA LEKARE: Pomagali mu ocu a on pijan potegao pištolj na doktorku!
Foto: Printscreen

Hitna pomoć u nevolji

OPET NAPAD NA LEKARE: Pomagali mu ocu a on pijan potegao pištolj na doktorku!

Srbija -
KRALJEVO - Lekarka i medicinska sestra iz ekipe službe Hitne pomoći napadnute su u subotu uveče u Kraljevui. Doktorka Vanja Blažić i medicinska sestra Svetlana Milić napadnute su u naselju Ribnica, gde je hitna pomoć došla kako bi ukazala pomoć pacijentu R.M. (75).

Njih je napao njegov pijani sin preteći im repertiranim pišštoljem. Hitna pomoć Doma zdravlja u Kraljevu je na poziv za lekarskom pomoći, oko 20 sati u subotu uveče, došla u Ulici Ribnički kej kako bi ukazala pomoć pacijentu. Tamo su pored pacijenta R.M. bila jošš dvojica pijanih mušškaraca. Nakon ššto su ga upozorili da ne sme da pije jer je dijabetičar, njih je njegov sin počeo da vređa, a onda otiššao po pišštolj.

Medicinska sestra i doktorka uspele su da razvale vrata i da nepovređene izađu napolje. Napadači su privedeni a jedan je prebačen na interno odeljenje kraljevačke bolnice jer mu je bilo loše.

Duššan Micić, načelnik Hitne službe u Kraljevu, potvrdio je da je sin pacijenta, potegao pišštolj na doktorku i sestru. "Sin pacijenta je u alkoholisanom stanju izvadio vatreno oružje i repertirao ga, a u isto vreme je i zatvorio i zaključao vrata od prostorije u kojoj se nalazila naša ekipa. Fizički je nasrnuo na doktorku i sestru, ali su one uplašene za svoj život uspele da razvale vrata i pobegnu napolje iz kuće. Napadač je krenuo za njima sa pištoljem, ali su uspele da dođu do vozila i na sreću nepovređene se vrate u bazu", rekao je Micić.

Micić kažže da je odmah o ovome obavestio direktorku Doma zdravlja, i policiju koja je izašla na teren kod napadača. Napadač je sinoć doveden u PU Kraljevo, ali nije poznato da li je sa njim samo obavljen informativni razgovor ili mu je određen pritvor.

Mirjana Krčevinac, vrššilac dužžnosti direktora Doma zdravlja, potvrdila je da je prilikom kućne posete ekipe služžbe Hitne pomoći jedan od članova porodice prvo verbalno napao lekara i medicinsku sestru, a zatim je zaključao ulazna vrata, prenosi RTS. Ona je rekla da je ovo samo još jedan u nizu napada na zdravstvene radnike, i da rad na terenu predstavlja veliki stepen opasnosti za njih jer nemaju zaštitu. Ona je apelovala na sugrađane da shvate da medicinsko osoblje postoji da bi ukazalo pomoć, a da su oni izložženi čestim napadima.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track