VASIN: Privrednici iz Lombardije, investirajte u Vojvodinu!
Foto: Beta Miloš Miškov

Nastavak trenda italijanskih investicija

VASIN: Privrednici iz Lombardije, investirajte u Vojvodinu!

Srbija -
Pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin pozvao je privrednike iz italijanske pokrajine Lombardije da investiraju u Vojvodinu, saopštio je danas Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Vasin je rekao da su Vojvodina i Lombardija najrazvijeniji regioni u svojim zemljama koji značajno doprinose stvaranju društvenog bruto proizvoda.

On je podsetio da u Vojvodini posluje 39 italijanskih kompanija, koje zapošljavaju oko 8.500 radnika, te da su investiciona ulaganja ovih kompanija oko 700 miliona evra.

"Očekujem da će se trend italijanskih investicija u Vojvodinu nastaviti i u narednom periodu, posebno i zbog toga što je Vojvodina i ove godine proglašena za sedmu najbolju regiju za investicije od uglednog Fajnenšel tajmsa", kazao je Vasin i dodao da se više od 40 odsto svih stranih ulaganja u Srbiji nalazi u Vojvodini.

Vasin boravi u Italiji u okviru nastavka saradnje izmedju Vojvodine i Lombardije, koja je uspostavljena tokom posete predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića i održavanja svetske izložbe Ekspo (EXPO) 2015 u Milanu, na kojoj su vojvođanske institucije, preduzeća i ustanove predstavile privredne, turističke i razvojne potencijale, kao i mogućnosti za saradnju sa različitim regionima.

Tom prilikom potpisan je i Memorandum o saradnji izmedju Lombardije, najrazvijenije italijanske regije i jedne od četiri najrazvijenije u Evropi, i Vojvodine.

U razgovorima u regiji Lombardija učestvovali su i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić i direktor Fonda Evropski poslovi Siniša Lazić, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track