ULICA STRAVE U LESKOVCU: Svake druge nedelje nestane po jedan pas ili mačka
Foto: Nemanja Pančić

Potrovano 20 životinja

ULICA STRAVE U LESKOVCU: Svake druge nedelje nestane po jedan pas ili mačka

Srbija -
LESKOVAC – Samo u poslednjih 6 meseci, tvrde Leskovčani koji žive u ovoj ulici, nestalo je ili je potrovano dvadesetak životinja o kojima su se brinuli.

Skoro svaka kuća u prvom delu ove ulice čuva po kojeg labradora, zlatnog retrivera, samojeda, rotfajlera, haskija, ali, kažu, strepe da ostanu bez svojih ljubimaca.

„Kulminacija je bila kada je nestao miljenik svih nas iz ulice – mešanac Riki. Iako čuvamo rasne pse o ovom mešancu se brinula cela ulica. Mi ne znamo šta više da radimo i kako da zaštitimo naše životinje i kome one toliko smetaju“, pitase leskovčanin Tihomir Savić.

Meštani kažu da će morati ceo slučaj da prijave policiji.

„To nije normalno! Na po dve nedelje nestane po koji pas ili mačka. Gledao sam svojim očima dve životinje koje sam čuvao kako umiru otrovane. U pitanju je, ne znam kako drugačije da kažem nego, serijski ubica kućnih ljubimaca“, tvrdi Ljubiša Stojanović za Jug mediju.

Borci za prava životinja kažu da za namerno umorstvo životinje kazne mogu biti novčane ali i da se kreću od 6 meseci do 3 godine zatvora.

„Kad se tako nešto desi odmah se zove policija da izađu na licu mesta. Pravi se zapisnik i onda, ako sumnjate u nekog, pod sumnjom se pusta krivična prijava“, savetuje Marija Petković, upravnica leskovačkog prihvatilišta za pse.

( Jug media)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track