(FOTO) SAMO ŠTO NE PROGOVORI: Putin stigao u Jagodinu!
Foto: Tanjug Dušan Aničić

Voštana figura pljunuti ruski predsednik

(FOTO) SAMO ŠTO NE PROGOVORI: Putin stigao u Jagodinu!

Srbija -
JAGODINA - U Muzeju voštanih figura u Jagodini danas u 13 sati postavljena je dugoočekivana figura ruskog predsednika Vladimira Putina.
1 / 2 Foto: Tanjug Dušan Aničić

Figura predsednika Rusije postavljena je u Muzeju voštanih figura do kraja marta kao znak zahvalnosti za sve što je Rusija učinila za Srbiju.

Figuru predsednika Ruske Federacij izradili su vajari Zoran Ivanović i Branislav Crvenoković iz Beograda, a posao im je poveren nakon što su izuzetno kvalitetno i verno uradili voštanu figuru bivšeg direktora ZOO vrta u Beogradu i počasnog građanina Jagodine Vuka Bojovića, a koja je u muzeju od decembra 2014. godine.

Muzej voštanih figura u Jagodini, otvoren je 2006. godine i jedni je takav u Srbiji. U njemu je zasad 30 figura istaknutih istorijskih, kulturnih, verskih, političkih i sportskih ličnosti iz Srbije i SFRJ, među kojima su i car Lazar, kralj Petar, Vuk Karadžić, Njegoš, Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Karađorđe, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Zoran Đinđić, patrijarh Pavle, Nikola Tesla, Pavle Vujisić, Novak Đoković...

(EPK/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track