Poništeni izbori u Donjem Lajkovcu

Poništeni izbori u Donjem Lajkovcu

Srbija -
U kutiji bio jedan listić više od broja zaokruženih birača u spisku, a prigovor je podneo SNS

LAJKOVAC - Lokalni izbori u opštini Lajkovac poništeni su na biračkom mestu u selu Donji Lajkovac, potvrđeno je u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Izbori na biračkom mestu broj 15, u Donjem Lajkovcu, poništeni su zbog toga što je u kutiji bio jedan listić više od broja zaokruženih birača u spisku, a prigovor je podnela Srpska napredna stranka (SNS).

U Donjem Lajkovcu ima 314 birača upisanih u spisak, 6. maja glasala su 232, a na spisku je bio zaokružen 231 građanin koji je iskoristio pravo glasa.

Kako je rečeno u OIK, problem je u tome što je komisija u kutiju ubacila i listić starije žene, koja je glasala kod svoje kuće, a prethodno je zatražila da glasa van mesta prebivališta, pa je nije bilo u biračkom spisku.

Ponovljeni izbori u Donjem Lajkovcu odlučuju o raspodeli jednog od ukupno 35 odborničkih mandata u Skupštini opštine Lajkovac.

Prema prvobitnim rezultatima od 6. maja, Demokratska stranka (DS) osvojila je 10 mandata, Demokratska stranka Srbije (DŠ) devet, koalicija SPS-JS osam, SNS pet, a Nova Srbija (NS) tri mandata.

Cenzus od pet odsto osvojenih glasova nisu prešli SRS, URS, GG "Za vas - Milorad Ivković" i Preokret (SPO-LDP).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track