NOVI SAD: Završeno postavljanje javne rasvete u Novom naselju
Foto: Nebojsa Mandic

Međublokovsko uređenje za sve generacije

NOVI SAD: Završeno postavljanje javne rasvete u Novom naselju

Srbija -

Član Gradskog veća Novog Sada zadužen za komunalne poslove Vladimir Stojković i direktor Javnog preduzeća Zavod za izgradnju grada (ZIG) Dejan Mandić obišli su sinoć međublokovski prostor između ulica Seljačkih buna i Dušana Davidovića u novosadskoj četvrti Novo naselje gde su završeni radovi na postavljanju javne rasvete.

Direktor Zavoda za izgradnju grada Dejan Mandić tom prilikom je rekao novinarima da je na tom lokalitetu postavljeno 37 stubova javne rasvete sa 49 sijalica led rasvete i da su postavljena četiri reflektorska stuba za dva košarkaška igrališta.

"Ovo je pravi primer kako u Novom Sadu treba da izgleda jedno međublokovsko uređenje koje koriste i mladi i stari", rekao je Mandić i najavio da je Zavod za izgradnju grada, za naredni period već ugovrio više projekata na većem broju lokacija u Novom Sadu, gde će na sličan način biti rešena javna rasveta.

Član Gradskog veća zadužen za komunalne poslove Vladimir Stojković rekao je ta investicija ima poseban značaj zbog činjenice da sada deca iz tih stambenih blokova mogu spokojno da se vraćjući iz škole kreću po uređenom i osvetljenom prostoru.

"Pozivam sve građane koji primete da u Novom Sadu, na mestima na kojima je postavljena javna rasveta, ta rasveta ne radi, da li zbog neispravnosti sijalica ili zbog nekog drugog razloga, da to prijave ili Komunalnoj upravi ili Zavodu za izgradnju grada kako bi mogli odkloniti kvar", rekao je Stojković.

On je istakao da je Grad ravnomerno finasirao izgradnju dečijih igrališta i u gradskim četvrtima i u prigradskim naseljima i sa tom praksom će, kako je naglasio, nastaviti i ubuduće, jer je osnovni princip aktuelne gradske administracije ravnomeran razvoj svih delova Grada - i gradskih i prigradskih naselja.

Vrednost radova na izgradnji javne rasvete na pomenutoj lokaciji u Novom naselju, kako je rekao direktor Zavoda za izgradnju grada "Novi Sad" Dejan Mandić, je 7.888.888 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track