NISU U MOGUĆNOSTI DA PLAĆAJU USLUGE: Klinički centar Vojvodine ostaje bez obezbeđenja
Foto: Slađana Stojanović

Promena Pravilnika o ugovaranju zdravstvene zaštite

NISU U MOGUĆNOSTI DA PLAĆAJU USLUGE: Klinički centar Vojvodine ostaje bez obezbeđenja

Srbija -

NOVI SAD - Klinički centar Vojvodine od sutra ostaje bez fizičko tehničkog obezbeđenja firme "Securitas", jer nije u u mogućnosti da od sopstvenih sredstava plaća usluge.

Obzirom na promenu Pravilnika o ugovaranju zdravstvene zaštite iz oblasti zdravstvenog osiguranja ,koji je donesen krajem decembra prošle godine, Klinički centar Vojvodine nije u mogućnosti da pravda sredstva Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

Direktor Kliničkog centra Vojvodine je obavio razgovor sa Policijskom upravom Novog Sada kao i sa načelnikom Komunalne policije.

- Želimo da istaknemo da je, u skladu sa zakonom kao i mogućnostima, Policijska uprava Novog Sada izašla u susret Kliničkom centru Vojvodine u smislu prisustva stalne patrole kao i pojačanog prisustva policije u cilju zaštite korisnika zdravstvenih usluga i zaposlenih. Načelnik Komunalne policije takođe je spreman da u okviru svojih zakonskih mogućnosti izađe u susret te pomogne prisustvom Komunalne policije u određenim periodima tokom dana kako bi Klinički centar Vojvodine imao što veći broj službenih lica te nivo bezbednosti podigao na najveći mogući nivo koliko uslovi dozvoljavaju - kažu u KC Vojvodina.

KC Vojvodine će u budućnosti pokušati na sve načine, u skladu sa zakonom, da iznađe način kako bi vratio mogućnost finansiranja fizičko tehničkog obezbeđenja, što bi sigurno bilo u korist bezbednosti kako onih koji se leče u našoj ustanovi tako i onih koji pružaju zdravstvenu uslugu.

TEKST I FOTO: S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja