NOVI SAD: Pokojnog deda Vitu već 24 godine zovu na glasanje?!
Foto: Marina Lopičić

Porodica ogorčena zbog nemara nadležnih

NOVI SAD: Pokojnog deda Vitu već 24 godine zovu na glasanje?!

Srbija -

NOVI SAD - Novosađanin Vitomir Mihajlović, koji je preminuo pre 24 godine, dobio je u petak poziv za glasanje.

Od devedesetih godina, Vitomir Mihajlović redovno dobija poziv za glasanje iako je preminuo pre 24 godine, a porodica je ogorčena zbog nemara nadležnih.

"Deda je preminuo još 1992. godine. Uredno prijavljujemo da više nije živ, kako kod matičara, tako i u policiji, međutim, kada god su izbori, dobijamo poziv i za njega, pa je tako bilo i u petak ove godine. Baka je preminula pre deset godina, a poziv za nju ne stiže. Ne znamo kome više da prijavljujemo da deda nije među živima kako pozivi za njega više ne bi stizali na našu kućnu adresu", objašnjava jedan od rođaka.

U Gradskoj upravi za opšte poslove je rečeno da Mihajlović postoji u biračkom spisku. Do zabune je, kako kažu u Gradskoj upravi, došlo zbog "pretrage u računaru". Proverom kroz knjigu umrlih matičnog područja, u 1992. godini nije evidentiran Vitomir Mihajlović.

Podsetimo, na adrese mnogih Novosađana pored redovnih obaveštenja za glasanje za nedelju 24. aprila, stigli su i pozivi za nepostojeće podstanare. Poziv nisu dobili samo oni koji su tu ranije živeli, već i potpuno nepoznati ljudi.

Tim povodom reagovao je i Grad, koji je pozvao sve građane koji imaju saznanja o pozivima na izbore za osobe koje uopšte ne stanuju u tim stanovima ili su preminule, da tu neregularnost prijave Gradskoj upravi za opšte poslove (Odsek za birački spisak koji se nalazi na Trgu mladenaca br. 7), kako bi se izvršile izmene u jedinstvenom biračkom spisku.

(Blic/Radio 021)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja