(FOTO) OVO SU NOVI JAGODINCI: Par crvenih kengura nova atrakcija u zoo-vrtu!
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Obeležena decenija postojanja vrta

(FOTO) OVO SU NOVI JAGODINCI: Par crvenih kengura nova atrakcija u zoo-vrtu!

Srbija -

JAGODINA - Zoološki vrt u Jagodini, koji ove godine obeležava 10 godina rada, dobio je nove stanovnike - par crvenih kengura.

Ne propustite...

JAGODINA: Stigli kenguri!

Kenguri su juče dopremljeni iz Beogradskog zoo-vrta. Reč je o mladim životinjama od kojih se očekuje potomstvo, izjavio je novinarima veterinar ZOO vrta Vladimir Jovanović.

Kenguri su smešteni u prostor uz kamile, površine 200 kvadratnih metara, sa travnatom podlogom, a visina ograde je tri metra. Jovanović je napomenuo da ova vrsta kengura postiže brzinu do 56 kilomatara na sat, skaču udalj do osam metara, a u visinu do dva metra. Životni vek im je 18 godina.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

"Ova vrsta kengura, u prostoru gde je smeštena mora imati temperaturu iznad 12 stepeni Celzujsovih, i do zime ćemo im ugraditi grejanje", rekao je Jovanović.

ZOO vrt u Jagodini je za ovu godinu planirao nabavku još jedne foke, muške, zašto je opredeljeno milion dinara."Foku smo našli preko jedne strane agencije, ali su procedure velike, tender, pa uvozna dozvola... ali se nadamo da ćemo do kraja ove godine dobiti i foku", dodao je Jovanović.

ZOO vrt u Jagodini, koji ima preko 100 vrsta životina sa oko 400 primeraka, bez ptica, prošle godine je posetilo 85.000 turista sa kupljenom ulaznicom, a prihod od prodatih ulaznica je bio 15.392.077 dinara.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Restoran ZOO vrta ostvario je prihod od 27.228.274 dinara, a prihod od kafića, suvenirnice, brze hrane.. je 4.479.130 dinara, od igaronice, ponija, parkinga, 181.867 dinara, stoji u izveštaju o poslovanju ZOO vrta, koji je potpisao direktor Ljubiša Milosavljević.

Javno preuzeće ZOO vrt u Jagodiji, jedan je od četiri u Srbiji, deo je celine Turističkog kompleksa u čijem sastavu je Akva park, Muzej voštanih figura, izletište "Potok", sa vestačkim vodopdaom, fontanama, Letnjom pozornicom...ZOO u Jagodini je prošle godine postao bogatiji i za jednog tigra, lamu, antilopu i dva zebu govečeta, mladunčad koja su se rodila u Jagodini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track