POLITIČKA KOMEDIJA U NOVOM PAZARU: Optužili ga za korupciju, pa predložili za predsednika skupštine
Foto: Zorana Jevtic 2015

Strančarenje

POLITIČKA KOMEDIJA U NOVOM PAZARU: Optužili ga za korupciju, pa predložili za predsednika skupštine

Srbija -

Predsednik gradskog odbora SDP-a u Novom Pazaru Husein Memić optuživao je Đerleka za uzimanje mita i ucenjivanje radnika opšte bolnice i zatražio da se ispita njegova uloga u akciji spasavanja bebe porodice Ademović kada je u padu helikoptera poginulo sedam osoba.

Sandžačka demokratska partija (SDP) predložila je danas i podržala lidera Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsada Đerleka za predsednika Skupštine Novog Pazara, pošto je pre nešto više od dva meseca tražila njegovu smenu sa mesta direktora opšte bolnice i optuživala ga za korupciju.

Naime, predsednik gradskog odbora SDP-a u Novom Pazaru Husein Memić optuživao je Đerleka za uzimanje mita i ucenjivanje radnika opšte bolnice i zatražio da se ispita njegova uloga u akciji spasavanja bebe porodice Ademović kada je u padu helikoptera poginulo sedam osoba.

Po pokretanju te teme na današnoj konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta, Đerlek je za skupštinskom govornicom rekao da "nije zaboravio šta je jedan od članova SDP-a izjavio pre dva meseca".

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Želim od gradjana Novog Pazara, posebno političara, da shvate da je to loš primer zbog kojeg kvalitetni ljudi beže od politike. Ne smeju se iznositi takve laži i to ćemo nas dvojica lično rešiti na sudu. Treba demokratski da se borimo, da se poštujemo, a ne da iznosimo laži, pa da se posle 'mrtvi hladni' pravimo da se ništa nije desilo", rekao je Đerlek.

Te dve stranke, uz podršku koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS), činiće vlast u Novom Pazaru u narednom periodu, a odbornik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović ocenio je da je takva većina "poslastica i san svake opozicije".

"Vi radite naš posao. Svog kandidata za predsednika Skupštine ste optuživali za pad helikoptera i da prodaje radna mesta u bolnici za tri, pet i sedam hiljada evra. To ste u medjuvremenu zaboravili, ali ćemo vas mi podsećati i tražiti da se ispitaju vaše optužbe na njegov račun. Sami sebi ste pucali u noge", rekao je Imamović za govornicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track