Žica oko Doma Partizana obezbedila gradilište od upada huligana?
Foto: Nemanja Pancic

Žica oko Doma Partizana obezbedila gradilište od upada huligana?

Srbija -

LESKOVAC – Nadležni iz gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju podstavili su gvozdenu žicu oko leskovačke hale „Partzizan“ na kojoj je razbijen jedan od zidova kroz koji su prolazila čak i deca koja se tu povremeno okupljala.

Iako je gradilište u vlasništvu Grada, njega zapravo niko ne obezbeđuje.Hala se nalazi u blizini Osnovne škole “Svetozar Marković” i predstavlja svojevrsnu opasnost, samim tim što se radi o gradilištu, a da nema čuvara potvrđuju i iz gradske Direkcije odakle su, kako kažu, par puta nalagali da se hala u izgradnji ogradi, piše Jugmedia.„I ovog puta ćemo fizički da je zatvorimo i stavimo mrežu, to je jedino što možemo da uradimo“, kazao nam je direktor Direkcije Milenko Milenković.Odgovornost je, navode, na “višim organima”.„Nema trenutno nadležnih. Hala jeste u vlasništvu Grada, ali za upad na gradilište, što je po zakonu krivično delo, treba da reaguju viši organi„, ističe Milenković.

Sportska hala kao Skadar na BojaniGradu Leskovcu su aprila ove godine odobrena sredstva za završetak hale „Partizan“, a najavljeno je da će, iako je od početka izgradnje prošlo već 5 godina, u potpunosti biti završena početkom 2017. godine.Izgradnja hale “Partizan” kapaciteta 500 sedišta počela je oktobra 2011. godine, po osnovnom ugovoru koji je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta u vrednosti od 52 miliona dinara. Nakon osnovnog ugovora Grad Leskovac je finansirao izvođenje dodatnih radova 2012. godine u vrednosti od 4,4 miliona dinara, a do sada je završeno nešto manje od polovine kompletnog objekta.

(Dragan Marinković/Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track