NESREĆA U DOMU KULINA: Štićenik pao sa drugog sprata
Foto: Maja Mojskovski Rašević

Nije poznato kako je do incidenta došlo

NESREĆA U DOMU KULINA: Štićenik pao sa drugog sprata

Srbija -

NIŠ - Štićenik Doma za smeštaj odraslih lica "Kulina" zadobio je povrede prilikom pada sa drugog sprata ove ustanove.

Četrdesetjednogodišnji A.S. štićenik Doma za smeštaj odraslih lica, lakše je povređen jutros prilikom pokušaja bekstva iz ove ustanove – potvrdila je uprava Doma.

Vojkan Stanojević, direktor Doma Kulina nije želeo da komentariše incident, ali je najavio da će se uskoro oglasiti saopštenjem.

- Uprava Doma dobila je obaveštenje da je potreban zdravstveni pregled A.S., smeštenom u muškom paviljonu, jer je u trećoj smeni oko 6 sati ujutro pokušao da beži iz ustanove. Skočio je kroz prozor u prizemlju sa visine od oko metar i po dok su vaspitači budili korisnike. On je prevezen u aleksinačku bolnicu gde je ustanovljena povreda desnog stopala u vidu dve duboke rane, od kojih je jedna na nožnim prstima kao i otok i hematom ispod desnog stopala. Takodje, ustanovljene su površinskepovrede i na levom stopalu. Njegovo opšte stanje je zadovoljavajuće i on je nakon pregleda vraćen u ustanovu – navodi se u saopštenju Doma za smeštaj odraslih lica.

Kako dalje saopštava ova ustanova, zakazan je kontrolni pregled za tri dana kada će biti uradjen i snimak desnog stopala.

Prema navodima saopštenja, uzete su izjave od zaposlenih a biće pregledan i snimak video nadzora radi ustanovljavanja postojanja njihove eventualne disciplinske odgovornosti .

(M.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track