OKONČANA VLADAVINA SOCIJALISTA: Vranje dobilo novi vlast
Foto: Tatjana Stamenkovič, Kurir

Konstituisan saziv Skupštine grada

OKONČANA VLADAVINA SOCIJALISTA: Vranje dobilo novi vlast

Srbija -

VRANJE - U Vranju je u sredu, 15. juna održana konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada.

Vladajuću koaliciju, koja će zameniti socijaliste na vlasti prvi put od uvođenja višestranačkog sistema u Srbiji čini SNS, sa osvojenih 35 od 65 mandata, i SDS sa tri mandata. Novi gradonačelnik je dr Slobodan Milenković (SNS), a njegov zamenik Igor Andonov (SDS).

Novi predsednik Skupštine je dr Dejan Tričković (SNS), koji je ovu dužnost obavljao 2012. i 2013. godine.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Vranja verifikovani su mandati prisutnih odbornika u novom sazivu.Najpre je predsednik Gradske izborne komisije Tanja Spasić podnela izveštaj o sprovedenom izbornom procesu, a nakon toga su verifikovani mandati 65 odbornika, koji su položili zakletvu.

Tročlana komisija, koju su činili Miroslav Nešić (SNS), Branimir Stojančić (SPS) i Miloš Simić (JS) ustanovila je da su svi odbornici dobili verifikacione listiće i da punovažno mogu da odlučuju.

Konstitutivnom sednicom Skupštine grada Vranja predsedavao je najstariji odbornik Gradimir Jovanović (PUPS), a u radnom predsedništvu bili su i Dušan Aritonović (SNS) i Snežana Stanković (SPS). Za predsednika Skupštine grada Vranja Tričković je izabran većinom glasova prisutnih odbornika, na predlog Izborne liste Aleksandar Vučić -Srbija pobeđuje. Funkciju zamenika predsednika Skupštine grada u narednom četvorogodišnjem mandatu obavljaće Gradimir Jovanović (PUPS). Za sekretara Skupštine izabran je Marko Tričković. Tričković se zahvalio na ukazanom poverenju.

-Trudiću se da ova Skupština bude podrška izvršnoj vlasti koju ćemo danas formirati, da bude podrška svim našim javnim preduzećima i ustanovama kako bi oni lakše i efikasnije radili. Takođe od odbornika očekujem saradnjui kooperativnost , poštovanje poslovnika o radu i statuta. Zahvaljujem se na lepim rečima i od političkih protivnika što po meni mnogo obećava da će ovaj skupštinski dom zaista biti dom demokratije - rekao jeTričković.

Ortoped traumatolog Slobodan Milenković rođen je u Vranju 1972 godine. Medicinski fakultet studirao je u u Prištini i Nišu, a diplomirao 1999. godine. U Zdravstvenom centru Vranje radi već 16 godina.

Novi gradonačelnik Vranja za skupštinskom govornicom kazao je da će se sa ove funkcije zalagati za rešavanje problema nezaposlenosti, razvoj privrede i dovođenje investitora.

Milenković je predložio Igora Andonova za svog zamenika, kao i 11 članova Gradskog veća.

Novi članovi Gradskog veća su, Ivan Stanković, oblast resor budžet i finansije, Marina Đorđević, oblast ekologija i zaštita životne sredine, Danijela Milosavljević, oblast socijalna politika i lokalna uprava, Nenad Đorđević, oblast sport i omladina, Goran Kostić, oblast privreda, ekonomija i preduzetništvo, Zorica Jović, oblast kultura, obrazovanje i informisanje, Marjan Stanković, oblast urbanizam, komunalna delatnost i infrastruktura, Mića Mladenović, oblast turizam i ugostiteljstvo, Aleksandar Janjić, oblast poljoprivreda, agroekonomija i razvoj sela, dr Miroljub Stanković, oblast zdravstvo, dečja i boračka zaštita i invalidska pitanja i Dejan Bajramović, oblast nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije.

T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track