U DUGOVIMA DO GUŠE: Izvršitelji popisuju imovinu zaječarske TV Best
Foto: TV Best

Naplata potraživanja

U DUGOVIMA DO GUŠE: Izvršitelji popisuju imovinu zaječarske TV Best

Srbija -

ZAJEČAR - Jutros oko 10 časova u zgradu Timočke televizije i radija (zvanični naziv) u ulici Ljube Nešića, ušli su sudski izvršitelji kako bi popisali imovinu zbog neizmirenih dugovanja ovog preduzeća.

Kako je za portal Zaječar Online izjavio jedan od zaposlenih koji nije želeo da mu se pominje ime zbog straha od nezvaničnog vlasnika ove televizije, radi se o naplati potraživanja od nekoliko miliona dinara koje grad Zaječar potražuje od ovog preduzeća a na ime neplaćenih kirija za nekoliko godina.

Jedan od prvih poteza Saše Mirkovića nakon dolaska na vlast u Zaječaru bio je da se stopira naplata potraživanja za zakup poslovnog prostora od televizije, navodi Zaječar Online, koji piše i da je vozni park već popisan u prethodnom periodu po nalogu poreske uprave zbog neizmirenih obaveza za poreze i doprinose zaposlenih.

Izvršitelji su popisali ono što se u zgradi nalazilo od tehničke opreme i nameštaja.

Pored dugova za kiriju i neplaćene poreze i doprinose zaposlenih, ovo preduzeće ima i velika dugovanja prema zaposlenima, dugovanja za koja je veliki znak pitanja da li će ikada uspeti da naplate.

Nažalost, kako kaže izvor iz TV Best, veći ( i skuplji) deo opreme koju poseduje ova televizija, stariji gospodin sede kose sa crnim Mercedes džipom, na vreme je sklonio iz zgrade tako da tu skupocenu opremu izvršitelji nisu mogli da popišu.

Račun ovog preduzeća u blokadi je od nove godine a trenutni iznos blokade je preko 16,000,000 dinara.

Zanimljivo je da je tokom aprila dok je trajala izborna kampanja za republičke izbore, više stranaka i koalicija imalo reklamne spotove na ovoj televiziji i da je emitovanje spotova uredno plaćeno, međutim, izvor tvrdi da je taj novac otišao na račun izvesne firme „Beoton“ čiji je direktor, gore pomenuti gospodin sede kose sa crnim Mercedes džipom.

Centrali Srpske napredne stranke upućen je zvaničan dopis, da odgovore da li su platili reklamne spotove, u kom iznosu i kojoj firmi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track