Jutka izgubio vlast u Brusu

Jeličića pobedila grupa građana

Jutka izgubio vlast u Brusu

Srbija -
Nova Srbija ostala bez opštine posle pisanja Kurira o njihovim mahinacijama

Zahvalni Kuriru!Desetogodišnja vladavina Nove Srbije u Brusu, predvođene Milutinom Jeličićem Jutkom, završena je. Četiri stranke i jedna grupa građana, kako saznaje Kurir, formiraće opštinsku vlast.

- Posle serije članaka i razotkrivanja mahinacija u Opštini Brus smatramo da je i dnevni list Kurir dao značajan doprinos smeni korumpirane vlasti u Brusu - navode u koaliciji „Svi za Brus“.

Ovu koaliciju činiće grupa građana Preobraženje, URS, DSS, SPS i SNS.

Goran Predolac iz Preobraženja izjavio je za Kurir da je posle izbora u Brusu definitivno pobedio razum i da su se sve stranke ujedinile protiv dosadašnjeg nosioca vlasti, Nove Srbije.

- Koalicija je istrajna da spreči trgovinu mandatima i obmanjivanje građana - kaže Predolac.

Kurir je pisao o odluci Opštine da nepoznatu kiparsku firmu uvede kao obaveznog posrednika za sve ulagače u male hidroelektrane (MHE), kojem će morati da daju deo profita.

Takođe, naš list je pisao i kako je Opština dala beogradskoj firmi „KBM plus“ 2,5 hektara za 3.000 evra u gotovini. Firma će na ime zakupa izgraditi Opštini objekat od 400 kvadrata, a na ime naknade za uređenje zemljišta postaviće primarni kanalizacioni kolektor, elektromrežu i PTT mrežu, kao i vodovod.

( E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja