Najnovije vesti

ZA SVE IM KRIV BOG Predsednik opštine: Meštani odgovorni za nevreme jer su radili na verske praznike
Foto: Fonet 2013

Grad pokosio maline

ZA SVE IM KRIV BOG Predsednik opštine: Meštani odgovorni za nevreme jer su radili na verske praznike

Srbija

BAJINA BAŠTA - Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović, optužio je meštane Pepelja i još nekoliko sela da su odgovorni za nalet gradonosnih oblaka jer su radili za vreme verskih praznika.

Naime, više sela bajnobaštanske opštine poslednje nevreme praćeno gradom, slistilo je sa zemljom. Meštani kažu da im je i poslednja nada nestala pred naletom oluje, a da pomoći nema niotkud.

 

"Sve što sam imao odnela je oluja, od maline i nešto voća sam živeo. Ovde će mnogi postati prosjaci zbog grada koji nas je uništio i pitanje je da li ćemo imati od čega da platimo porez i kupimo kilo soli i šećera. Desetak mojih komšija išlo je kod predsednika opštine da moli za pomoć a on ih je pitao zašto ste radili na praznik. Sramota, ni opštine, ni raketa, ni države,“ kaže Ninko Janković iz sela Pepelj.

 

Inače, u opštinu Kosjerić prema najavama iz Ministarstva poljoprivrede,  nakon dostavljenog izveštaja o šteti,  oštećeni poljoprivrednici mogu očekivati pomoć kako bi prevazišli i ublažili posledice oluje od pre dva dana.

 

(Glas zapadne Srbije)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...