Najnovije vesti

DESETA BAJK ROK MISIJA: Najstariji učesnik 87-godišnja Desanka Stanković
Foto: Tanjug Dejan Simčević

Moto baka

DESETA BAJK ROK MISIJA: Najstariji učesnik 87-godišnja Desanka Stanković

Srbija

KOSOVSKA MITROVICA - Oko šest stotina bajkera iz zemlje i regiona stiglo je danas u popodnevnim satima u Kosovsku Mitrovicu u okviru jubilarne, desete Bajk rok misije .

U Kosovsku Mitrovicu su stigli bajkeri iz cele Srbije, BiH, Makedonije, Nemačke, Austrije, Italije, Slovenije.Broj pristiglih motora je mnogo manji od najavljenih dve hiljade a Dušan Stanković iz Harley Davidson kluba Srbija kaže da je u pitanju između ostalog nedostatak vremena i finansijskih sredstava.

“U Kosovsku Mitrovicu je stiglo oko 600 motora. Problem je što se u više gradova u Srbiji održavaju moto skupovi, verovatno su i malo premoreni, malo nedostatak sredstava i malo se zakazalo sa brojem, mada je deseta, jubilarna …ali ipak smo zadovoljni, došli smo da damo podršku braći na Kosovu”, rekao je Stanković.

Foto: Tanjug Dejan Simčević
Foto: Tanjug Dejan Simčević

Ovde smo deseti put zaredom, uvek smo dobrodošli i to nam daje elan za nastavak narednih bajk rok misija, dodao je Stanković.

Bajkeri su u Kosovsku Mitrovicu stigli oko 18.00 časova, a za večeras će u okviru programa biti priređen vatromet i neizostavno paljenje guma. Na koncertu na  platou ispred srednje tehničke škole "Mihajlo Petrović Alas" nastupiće  bend R.U.Lj.A  iz Raške i grupa Predigra iz Šapca.

Najstariji učesnik Bajk rok misije je 87- godišnja Desanka Stanković koja je, iako zvuči neverovatno za njene godine, u Kosovsku Mitrovicu, kao i ostali bajkeri, došla na motoru.

Kaže, voli motore zbog svoje dece, a na KiM voli da dođe, jer su njena deca ovde rođena, a i živela je nekad u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Foto: Tanjug Dejan Simčević
Foto: Tanjug Dejan Simčević

“Volim motore zato što su moja deca motoristi i zbog njih volim i želim da im ispunjavam neke želje”, kaže Desanka i dodaje da iako je zagazila u devetu deceniju života, nije joj bilo teško da na motoru dođe u Kosovsku Mitrovicu i to sedmi put.

Bajkeri, poznati i po svom humanitarnom radu, sutra  nastavljaju u tom pravcu i uručiće poklone, majice deci sa posebnim potrebama iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur” u Kosovskoj Mitrovici.

S obzirom na to da će na Vidovdan u Kosovskoj Mitrovici biti postavljen spomenik Knezu Lazaru jedan broj bajkera će ostati u gradu na Ibru i prisustvovati ovom događaju.

Foto: Tanjug Dejan Simčević
Foto: Tanjug Dejan Simčević

Za bajkere je obezbeđen smeštaj u balon sali u Zvečanu, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju ove godine je tehnička i logistička podrška ovog skupa.

Organizatori Bajk rok misije su Harley - Davidson Serbia, MK Čivija iz Šapca i MK 028 iz Kosovske Mitrovice.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...