MIROVIĆ NAJAVLJUJE KORENITE PROMENE: Proveriću Pajtićevo poslovanje u pokrajini
Foto: Damir Dervišagić, Aleksandar Jovanović

Novi predsednik Vlade Vojvodine o budućim planovima

MIROVIĆ NAJAVLJUJE KORENITE PROMENE: Proveriću Pajtićevo poslovanje u pokrajini

Srbija -

Novi predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović najavio je danas da će uvesti korenite promene i izvršiti detaljnu proveru dosadašnjeg rada pokrajinske administracije.

"Glavni prioritet je ekonomski razvoj, a samim tim i komunikacija sa investitorima, dogradnja poslovnog ambijenta i pomoć nerazvijenim opštinama, kojih u Vojvodini, nažalost, ima puno", kaže Mirović.

"Drugi deo čine zajednički projekti sa opštinama i gradovima, a treći prioritet je rešavanje investicija koje su u toku, a koje se moraju završiti ubrzanim ritmom i nemilosrdnim kidanjem svih stega kojima su bile okovane. To su Žeželjev most, Narodno pozorište u Subotici, nastavak radova na izgradnji Kliničkog centra Vojvodine, Kamenica 2, koja je puštena u rad u predizborne svrhe a ne radi, i mnogi drugi", kaže on.

Mirović navodi da je odmah od svojih saradnika tražio da naprave presek stanja, pogotovo kad je reč o analizi finansija u sekretarijatima, kako bi u najkraćem roku počeli sa primenom programa.

"Tako ćemo odmah videti da li je bilo nekih malverzacija. Ukoliko jeste, ispitaćemo ko je za njih odgovoran i taj neko će biti priveden pred lice pravde", rekao je MIrović.

Na pitanje hoće li podaci biti dostupni javnosti, on odgovara - naravno.

"Dao sam prilično veliki rok od 15 dana zbog detalja, zbog prikupljanja potpunih informacija i zbog utvrđivanja činjenica. Čekamo izveštaj iz svih pokrajinskih sekretarijata i najkasnije do 10. jula očekujem da ih usvojimo i da u skladu s njima analiziramo propuste, ali i potencijale, kako bismo već od jeseni mogli da krenemo sa odlukama koje treba da menjaju postojeće stanje u Vojvodini", kazao je on.

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track