Sud vratio oduzete mandate DSS i NS

Gornji Milanovac

Sud vratio oduzete mandate DSS i NS

Srbija -
Usvojene su žalbe tih stranaka podnete posle objavljivanja zvaničnih rezultata lokalnih izbora

GORNJI MILANOVAC - Žalbe Demokratske stranke Srbije (DSS) i Nove Srbije (NS) o oduzimanju mandata posle objavljivanja zvaničnih rezultata lokalnih izbora u GornjemMilanovcu, Upravni sud je usvojio i sinoć su uručena rešenja.

Opštinska izborna komisija (OIK) posle zvaničnog proglašenja rezultata izbora, donela je novo rešenje po kome su još po jednoodborničko mesto dobili Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka i Srpska napredna stranka.

Tri odbornička mandata oduzeta su od Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije, sa obrazloženjem "da nije poštovan sistem najvećeg količnika zbog čega su poništeni većobjavljeni rezultati".

Uložene su žalbe i Upravni sud je poništio rešenje OIK u presudi, koji je potpisala predsednica veća Ljiljana Petrović piše da "ne proizilazi ovlašćenje da OIK po službenoj dužnostiponištava zapisnik o rezultatima izbora na koji nije bilo nikakvih prigovora".

Predsednik OIK Dragan Jevremović jutros je novinarima rekao da "Upravni sud nije meritorno odlučio već je tu odluku ostavio OIK-u"

"Mi ćemo zasedati u roku od 24 sata od prijema rešenja, koje je stiglo sinoć u 20 časova", kazao je Jevremović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja