A NIJE VIC: Predsednik opštine Trstenik smanjio sebi platu za 50.000 dinara!
Foto: Youtube Printscreen

Šta mislite koliko mu je ostalo

A NIJE VIC: Predsednik opštine Trstenik smanjio sebi platu za 50.000 dinara!

Srbija -

TRSTENIK - Novoizabrani predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić, doneo je odluku da sebi i svojim najbližim saradnicima, zameniku predsednika i predsedniku Skupštine, smanji platu za po 50.000 dinara!

Sa novoutvrđenim koeficijentom plata ovih funkcionera iznosiće 76.811 dinara. Ćirić je ovu odluku doneo rukovodeći se merama štednje koje sprovodi Vlada Srbije i zatečenim stanjem u opštinskom budžetu, saopštila je pres služba opštine Trstenik.

Ćirić smatra da u vremenima kada Vlada Republike Srbije zahteva od svih građana da štede, takvo ponašanje mora prihvatiti i lokalna samouprava: "Naš je osnovni zadatak da radimo u interesu građana trsteničke opštine i da sa pažnjom dobrog domaćina raspolažemo budžetskim sredstvima", istakao je on.

Odbornici Skupštine opštine Trstenik na jučerašnjoj, trećoj, sednici verifikovali su mandate novih odbornika. U odnosu na prethodnu sednicu Skupštine došlo je i do promene odnosa snaga u odborničkim klupama. Prelaskom jednog odbornika Narodnog pokreta Srbije u redove Srpske napredne stranke, sada SNS ima 20 odbornika, NPS 13, SPO 6, SDS 5, SPS 4 i Srpsko-ruski pokret ima jednog odbornika.

Većinu u Skupštini opštine Trstenik sada formira 30 odbornika; 20 iz Srpske napredne stranke, 6 iz Srpskog pokreta obnove i četiri iz Socijalističke partije Srbije. Opoziciju čine 13 odbornika Narodnog pokreta Srbije, petoro iz Socijaldemokratske stranke i jedan odbornik Srpsko-ruskog pokreta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja