PRIVATNO PRIHVATILIŠTE U LESKOVCU: Svakog psa iza ovih žica prati tužna životna priča
Foto: Jugmedia

Pogled iznutra

PRIVATNO PRIHVATILIŠTE U LESKOVCU: Svakog psa iza ovih žica prati tužna životna priča

Srbija -

LESKOVAC – Na parceli od oko 20 ari na periferiji Leskovca, dve žene brinu se o čak šezdeset napuštenih i bolesnih pasa. Bilo kakva pomoć bi im itekako dobrodošla.

U prihvatilištu radi Dijana Tričković. Pored svih dnevnih obaveza, potpuno volonterski se brine o psima koje u teškom stanju pronalaze na ulici ili im ih neko donese.

„To su uglavnom psi koji su bolesni, izujedani, pretučeni. Isključivo brinemo o takvim psima. POojedini su kod nas već nekoliko godina„, kaže nam Dijana.

Leskovčanka Dana Dal Fara finansira svakodnevno oko desetak kilograma mešane hrane, granula i vekni hleba za ove životinje. Svih šezdeset pasa je čipovano i registrovano na njeno ime i vakcinisano protiv besnila.

Foto: Jugmedia

„Mnogima je život visio o koncu, a preživeli su zahvaljujući brizi i negi. Sada imamo sreću da smo dobili donaciju od gospođe Monike Brukner tako da vršimo potpuno besplatnu sterilizaciju svih pasa. Bilo ko od sugrađana ko želi da steriliše svog psa može da nam se javi“, kaže Dana.

Svaki pas u ovom prihvatilištu ima tešku životnu priču i neobično ime.

Foto: Jugmedia

„Po tome im i dajemo imena. Ovaj se zove Ćora, ona tamo je Lebanka jer nam je dopremljena otrovana iz tog mesta, a imamo i Policajca i Komunalca. Komunalca je kolima udario bivši direktor tog preduzeća pa ga je čovek sam ostavio kod nas. Izlečili smo ga i već dve godine je sa nama„, priča nam Dijana i ujedno upoznaje sa životinjama.

Ove dve žene pozivaju sugrađane da im pomognu i dostave neophodnu opremu za opstanak ovih životinja.

Foto: Jugmedia

„Ne treba nam novac. Može koji džak granula, stari peškiri i ćebad, palete… To je ono što nam je potrebno. I radna snaga, ako je to moguće. Sada treba da ogradimo još jedan deo placa a nikog da nam pomogne„, žale nam se.Plac sa životinjama je na izolovanom mestu i bez pristupnog puta do prihvatilišta.

„Eto, neko može da nam donira krupan pesak da se pospe put jer zimi u kofama prenosimo hranu čak stotinu metara pošto automobilom ne može da se priđe„, kaže Dana.

Foto: Jugmedia

Pomoć im je potrebna, a mole sve ljubitelje životinja i da udome po kog psa iz ovog azila.

(TEKST I FOTO: Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja