Privremeno otvoren prelaz Jaša Tomić-Fenj
Foto: Kurir

Privremeno otvoren prelaz Jaša Tomić-Fenj

Srbija -
Ovaj prelaz je otvoren na inicijativu predsednika opštine Sečanj Predraga Miloševića, koji je ocenio da je prelaz Jaša Tomić-Fenj od izuzetnog značaja ne samo za građane već i privredu i opštinski budžet

ZRENJANIN - Granični prelaz Jaša Tomić-Fenj od danas je ponovo otvoren i tako će biti do 9. juna ove godine, u periodu od 10 do 18 časova.

Taj granični prelaz otvoren je na inicijativu predsednika opštine Sečanj Predraga Miloševića, koji je ocenio da je prelaz Jaša Tomić-Fenj od izuzetnog značaja ne samo za građane već i privredu i opštinski budžet.

To je, kako je naveo Milošević, najbliži put od Temišvara, preko Zrenjanina i Novog Sada, do centralne Evrope, kojim je udaljenost od Temišvara do Novog Sada oko 130 kilometara.

Prelaz je privremeno bio otvoren i tokom uskršnjih praznika, a kako navode u Jaši Tomić, tada je zbog blizine naseljenih mesta sa obe strane granice zabeležen veliki broj prelazaka, najviše oko praznika kada su Rumuni dolazili u Srbiju kako bi se snabdevali životnim namirnicama po mnogo nižim cenama.

U Rumuniju, pretežno u Temišvar, građani Srbije odlaze jer se u velikim tržnim centrima u tom gradu može pronaći kvalitetna i brendirana sportska oprema koja je za 50 odsto niža u odnosu na cene u Srbiji.

Taj granični prelaz i dalje ima status privremenog i za sada se otvara samo tokom većih praznika, dogovorom rumunske i srpske strane, a uskoro je planirana prekategorizacije tog graničnog prelaza u međunarodni, za šta je saglasnost dala i Vlada Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja