ŠOK U LESKOVCU: Starica (76) napala i pretukla tuđe dete (2) pa bežala od policije
Foto: Profimedia

Bez ikakvog povoda

ŠOK U LESKOVCU: Starica (76) napala i pretukla tuđe dete (2) pa bežala od policije

Srbija -

LESKOVAC – Starija Leskovčanka (76) nanela je povrede devojčici staroj dve godine i devet meseci dok se ona igrala u parku, i to bez ikakvog povoda, zbog čega je dete preživelo stres pa ga majka leči od trauma.

Incident se dogodio 1. avgusta u popodnevnim časovima, u parku kod stambenog bloka „lamale“, naočigled majke i drugih roditelja sa decom.

"Mojoj devojčici je uvrtala ruku iz sve snage, štipala je i grebala. Dete je od bolova i straha najpre vrištalo, a potom bilo ljubičasto u licu i na trenutak je prestalo da diše", priča vidno uzbuđena mlada majka Dragana Pešić.

Napad na dete, prijavljen policiji, izvršila je, prema saznanjima majke, Milka Severović.

"Ta žena je sedela na stolici u parku i napala je moje dete u trenutku kada se ono saglo pored nje kako bi pomilovalo jedno lepo štene. Bila sam izbezumljena videvši kako joj uvrće ruku. Jedva sam uspela da je izvučem iz njenih kandži. Potom je mene napala stolicom dok sam dete držala u ruke. Spasao me je komšija, koji je i pozvao policiju", objašnjava majka.

Kada je čula da je stigla policija, starica se dala u beg, ali su je policajci stigli i priveli, dok je majka s detetom završila kod lekara.

"U pitanju su lake telesne povrede, ali su one duševne strašne jer je moja devojčica doživela veliku traumu. Od tog momenta ponovo piški u gaće i košmarno spava", priča Dragana Pešić, inače, samohrana majka.

Posle svega, pita se kakvo smo to društvo postali u kome jedna starica može da nasrne na bespomoćno dete.

"U policiji su mi rekli da će biti podneta prekršajna prijava, a mene su savetovali da protiv nje pokrenem privatni spor. Posle ovakvog traumatičnog iskustva, pitam se kako i zašto je naše društvo postalo takvo da odrasla osoba može da nasrne na bespomoćno dete i prođe samo sa prekršajnom kaznom. Kakav je to, zapravo, čovek uopšte", čudi se mlada majka.

(Jugmedia, Foto: Ilustracija/Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track