LESKOVČANIN U ŠOKU: Kupio kuću, a onda su mu odjednom tražili 120.000 evra!
Foto: Profimedia/Ilustracija

Fantomski dug

LESKOVČANIN U ŠOKU: Kupio kuću, a onda su mu odjednom tražili 120.000 evra!

Srbija -

LESKOVAC – Kada je Saša Bukumirić iz Leskovca kupovao kuću, proveravao podatke preko agencije i banke kod koje je podigao kredit, sve je bilo čisto, da bi se godinu i po dana kasnije pojavio kao "grom iz vedra neba dug prethodnog vlasnika i hipoteka u iznosu od 120.000 evra koju potražuje druga banka.

Ovaj čovek , koji je tu kuću 2013. godine platio 54.000 evra, sada se hvata za glavu i pita se kako je moguće da se odjednom pojavi toliki dug bivšeg vlasnika, a da za njega niko nije znao.

"Izvađeni svi papiri, čak i prepis lista nepokretnosti u kojoj je sve bilo – pisalo je da tereta nema. I agencija preko koje se vršila kupoprodaja i banka od koje sam podigao stambeni kredit, proveravali su više puta u Katastru. Odjednom, pojavljuje se u Katastru ceo listing dugovanja bivšeg vlasnika iz 2008. godine za koji niko nije znao kad sam kupovao kuću", priča nam Bukumirić.

Uvidom u listu nepokretnosti prethodnog vlasnika u koju smoi imali uvid, od 25.10.2013. godine, zaista piše da nad tom imovinom nema nikakvog tereta. Međutim, samo par dana kasnije, 13.11.2013. godine, pojavljuje se nova lista za istu parcelu, sa naknadno ručno upisanim delovodnim brojem, u kojoj se pojavljuje sporni dug.

Bukumirić kaže da mu je ta prevara napravila pakao od života i da sada ne zna da li je kuća njegova ili nije. Čitav slučaj je prijavio i nadležnim organima.

"Živim na lekovima za smirenje i danju i noću i samo strepim da li će neko doći da nas iseli ili neće. Da li je nenamerna greška Katastra što je to naknadno upisao ili je po sredi neka mućka, mene to ne interesuje. Neko je očigledno tu zatajio, sakrio brojeve, izdao falš papire, ali tužilaštvo sada radi na rasvetljavanju ovog slučaja i ja se nadam pravdi", kaže nam ovaj čovek.

U Katastru nam je rečeno da ne mogu da kažu ništa o ovom slučaju jer je pod istragom, a načelnik Slobodan Mladenović nije ni odgovarao na naše telefonske pozive.

(Jugmedia/D. Marinković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track