KATANAC ZBOG FISKALNIH RAČUNA: Zatvorene 22 kafane u Guči, Nišu i Zaječaru
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Provera ugostiteljskih objekata

KATANAC ZBOG FISKALNIH RAČUNA: Zatvorene 22 kafane u Guči, Nišu i Zaječaru

Srbija -

BEOGRAD - Privremeno će biti zatvorena 22 ugostiteljska objekta u Guči, Nišu i Zaječaru zbog neizdavanja fiskalnih isečaka i zatečenih neprijavljenih radnika, saopštila je Poreska uprava.

Inspektori Poreske uprave kontrolisali su prethodnog vikenda evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa u Guči, Nišu i Zaječaru.

Tokom Sabora trubača u Guči, Zaječarske gitarijade i festivala Nišvil kontrolisano je ukupno 37 ugostiteljskih objekata, a zbog neizdavanja fiskalnih isečaka i zatečenih neprijavljenih radnika privremeno će biti zatvorena 22 lokala.

U Guči su kontrolisana 22 ugostiteljska objekta, a privremeno će biti zatvoreno 12 lokala.U Zaječaru su nepravilnosti utvrđene kod tri od pet kontrolisanih poreskih obveznika, dok će u Nišu od 10 kontrolisanih ugostiteljskih objekata biti zatvoreno sedam.

Protiv vlasnika ovih objekata biće pokrenut postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti.Pojačane kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, koje podrazumevaju angažovanje inspektora van propisanog radnog vremena i rad vikendom, biće nastavljene i u narednom periodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track