UŽICE VRAĆA NOVAC RODITELJIMA ZBOG VEĆE CENE VRTIĆA: Povraćaj sredstava u dve rate
Foto: Profimedia

Vansudsko poravnanje

UŽICE VRAĆA NOVAC RODITELJIMA ZBOG VEĆE CENE VRTIĆA: Povraćaj sredstava u dve rate

Srbija -

UŽICE - Gradsko veće na današnjoj sednici donelo je odluku da se po utvrđenoj proceduri izvrši povraćaj sredstava, odnosno razlika naplaćenih većih iznosa roditeljima,

Povraćaj sredstava biće izvršen nakon potpisivanja Sporazuma o vansudskom poravnanju između Predškolske ustanove i korisnika usluga u dve rate. Prva rata biće isplaćena do 20. oktobra, a druga do 20. marta naredne godine, saopšteno je danas iz Uprave grada.

Prema rečima gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića grad je u proteklom periodu čekao tumačenje nadležne sudske instance o proceduri povraćaja sredstava, ali kako tumačenja još uvek nema, doneta je odluka da se krene u rešavanje problema.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković, izrazio je zahvalnost roditeljima koji su imali razumevanja za proceduralne propuste koji su doveli do ovakve situacije i prihvatili su da potpisivanjem Sporazuma sa Predškolskom ustanovom, umesto podizanja tužbi, regulišu svoja potraživanja.

"Na taj način oni će u velikoj meri doprineti da se značajna sredstva, umesto na sudske troškove i troškove angažovanja advokata, usmere na podizanje nivoa usluga u dečijim vrtićima u gradu", rekao je Petković.

On je apelovao na roditelje da se ne opredeljuju za sudske sporove koji mogu da traju i po nekoliko godina i čiji troškovi mogu u nekim slučajevima da nadmaše iznos osnovnog potraživanja.

Ukoliko neko od roditelja ne potpiše Sporazum o vansudskom poravnanju do 1. oktobra to može učiniti i kasnije, s tim što će mu prva rata biti isplaćena u roku od 60 dana od potpisivanja Sporazuma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja