MINISTARKA BRNABIĆ U BAJINOJ BAŠTI: Pomoći ćemo koliko god možemo! Vlada neće ostaviti ove ljude
Foto: Zoran Šaponjić

Saniranje štete

MINISTARKA BRNABIĆ U BAJINOJ BAŠTI: Pomoći ćemo koliko god možemo! Vlada neće ostaviti ove ljude

Srbija -

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić obišla je danas u opštini Bajina Bašta deonicu puta Perućac – Rastište – Jagoštica na kojoj je pre dva dana u odronima zemlje bilo zarobljeno više od 30 ljudi, među njima i deca, i koji su zatim sapasavani čamcima preko jezera Perućac.

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović upoznao je ministarku Brnabić sa naporima koje ova opština preduzima da se deonica puta osbosobi sa saobraćaj.

"I na ovom putnom pravcu, i na ostalim mestima pogođenim nepogodom, preduzimljivi ljudi iz opštine dosta su učinili da se šteta sanira i da se pomogne ljudima, što je i najvažnije. Za mene je jako važno da dođem ovde, da vidim razmere štete, da se sretnem sa ljudima i da zatim i premijeru Vučiću i ostalim kolegama u Vladi prenesem ono što sam videla. Nisam ovde da dajem velika obećanja, ali, ono što mogu da kažem jeste da Vlada neće ostaviti ove ljude i da ćemo pomoći koliko god možemo", kaže u izjavi za "Kurir“ ministarka Brnabić.

Po rečima predsednika opštine Bajina Bašta Radomira Filipovića, ministarka Brnabić obići će tokom dana i selo Dub u kome je bujica oštetila most, i veliko klizište u selu Gvozdac.

"Vlada Srbije dosta je učinila na sanaciji štete od nepogoda u našoj opštini, naročito posle poplava 2014. godine, a nadamo se da će nam pomoći da saniramo i ove nove štete", kaže Filipović.

Z. Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track