OTKRIO RAZLOG MALTRETIRANJA: Evo ko je, i šta poručuje Iračanin kojeg su maloletnici šutirali u Nišu
Foto: Printscreen/Youtube

OTKRIO RAZLOG MALTRETIRANJA: Evo ko je, i šta poručuje Iračanin kojeg su maloletnici šutirali u Nišu

Srbija -

- Poštujem svakog čoveka, i mladog i starog. Neću da prijavljujem i tužim maloletnike koji su me udarali i maltretirali. Sve im opraštam, to su deca. Samo, ne bi trebalo da su na ulici.

Ovako govori Kefah Albestan (56), koga Nišlije od milošte zovu Kifla, Iračanin koji već 35 godina živi u Nišu, a koga su na ulici pre nekoliko dana maltretirala i polivala vodom četvorica maloletnih dečaka naočigled prolaznika. Scenu je sasvim slučajno snimio jedan niški kamerman koji je beležio dešavanja na Trgu kralja Milana u vreme Nišvil džez festivala pa su tako nemile scene osvanule na Jutjubu.

- Tražili su mi pare. Rekao sam: „Nemam, ne dam.“ Onda su me napali i počeli da šutiraju i sapliću. Šta da radim, to su još deca. Neću nikog da prijavljujem. Ne znam što ih ne smeste u neki dom, nije im mesto na ulici. Viđam ih na pijaci, dođu i prave lom. Protrče i ukradu po nešto sa tezge - priča Kifla koji već 25 godina prodaje povrće na Tvrđavskoj pijaci.

Foto: Youtube Printscreen
Foto: Youtube Printscreen

Iz rodnog Iraka došao je 1981. da studira zaštitu na radu u Nišu. A onda se, kaže, zaljubio i zauvek ostao.

- Rođen sam u Kirkuku na severu Iraka. Došao sam u Niš da studiram, ali studije nisam završio. Zaljubio sam se u današnju suprugu Milenu, oženio i dobio ćerku. Ostao sam u Nišu, iako mi malo nedostaje moj Irak. Imam tamo majku, dve sestre, brata i mnogo rođaka. Poslednji put sam bio 1987. Imam tamo i unuke koji su se već oženili, a nisam ih video. Čujemo se redovno telefonom. Biće prilike jednog dana i da se vidimo, nadam se - kaže Kifla. Incident koji se desio nije mu pokvario utisak o Srbiji.

- Volim Niš i Srbiju. Lepo mi je ovde. Poštujem sve ljude i poštuju me prijatelji i poznanici. Dosad nisam imao nikada nijedan konflikt ni sa kim. Živim pošteno od toga što zaradim na pijaci - priča Kifla.

Dobar i poštovan čovek

Prodavce koji ga poznaju šokirala je vest da je Kefah napadnut, jer ga znaju kao miroljubivog čoveka.

-On je dobar čovek, poštovan, nikada se nije svađao ni sa kim. Sa svakim je drugar - kaže pijačni prodavac Dragoslav Stoiljković.

Vladimir Serafimović potvrđuje njegove reči.

- Kifla je veoma korektan. Dobar je čovek i lepo se šalimo svakog dana. Iznenadilo me to što mu se desilo - kaže Serafimović.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track