HAOS U KAČAREVU: Tuča paora oko letine, jedan udaren u glavu i pregažen kolima
Foto: Profimedia

Težak incident

HAOS U KAČAREVU: Tuča paora oko letine, jedan udaren u glavu i pregažen kolima

Srbija -

U ataru sela Kačarevo juče je došlo do tuče poljoprivrednika koji obrađuju državnu zemlju i radnika lokalne zadruge zbog skidanja useva!

Na njivi su sukobili poljoprivrednici koji su sejali šećernu repu na zemlji koja je u vlasništvu Republike Srbije i radnika lokalne Zemljoradničke zadruge "Klas", u kome je jedan paor zadobio udarac u glavu metalnim predmetom (traktoriskim montiračem), a potom je i pregažen automobilom.

Prema rečima očevidaca, jedan poljoprivrednik je odvezen u ambulantu jer je udaren traktorskim montiračem u glavu, a potom je udaren i kolima, navodi portal Nova borba.

Predsednik udruženja "Banatski paor" Nenad Manić navodi da je do incidenta došlo kada su radnici lokalne zemljoradničke zadruge pokušali da skinu useve sa parcela na kojima su individualni proizvođači sejali šećernu repu, a vlasnici useva pokušali u tome da ih spreče. Manić dodaje da su poljoprivrednici uredno platili iznajmljivanje državnog zemljišta sa kojeg sada lokalna zadruga želi da bespravno skine letinu.

"Poljoprivrednici su zasejali nakon odluke Vlade da se te parcele mogu izdati u zakup, prijavili lokalnoj samoupravi, uredno platili, čak je poljoprivredna inspekcija sačinila zapisnik u kojem stoji da nezakonitih radnji nema i sada bi ZZ "Klas" iz Kačareva da skine te useve, samo zato što su nekada tu zemlju obrađivali", ističe Manić za Novu borbu.

"Kada su poljoprivrednici zasejali, lokalna zadruga je sa nekim advokatima tužila pojloprivrednike, bez obzira što se radi o državnoj zemlji, sudija je doneo, po meni. sumnjivo rešenje, dozvolvši da se zadruzi vrati posed, ali ne i usev", objašnjava Manić pogrešno tumačenje odluke pančevačkog suda od strane ZZ "Klas".

On je dodao da je ta zadruga ranije koristila te parcele, bez ikakve naknade, te da je spornih 30 hektara zemljišta, kako ističe, 1/1 vlasništvo Republike Srbije.

Poljoprivrednici iz Asocijacije Banatski paori iz udruženja poljoprivrednika "Kačarevac", koji su iznajmili 30 hektara u Kačarevu, i dalje su na mestu na kome se incident dogodio. Policija u ovom trenutku pravi zapisnik.

(Nova borba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track