STANARI IZGORELE ZGRADE U NIŠU NEZADOVOLJNI: Šteta u stanovima procenjena na oko 200 evra
Foto: Dragan Ilić

Ne znaju šta će

STANARI IZGORELE ZGRADE U NIŠU NEZADOVOLJNI: Šteta u stanovima procenjena na oko 200 evra

Srbija -

NIŠ - Stanari čiji su domovi oštećeni u požaru koji je sinoć zahvatio zgradu u Rasadniku nezadovoljni su procenjenom štetom na svega nekoliko desetina hiljada dinara. Oni su, takođe, odbili ponudu gradske vlasti da privremeno budu smešteni u odmaralište u Divljani.

Izgorele stanove i one koji su delimično oštećeni u požaru, prema rečima stanara, obišli su inspektori nadležni za procenu štete. Živojin Mitrović nema jedan zid u stanu, oštećen je plafon u spavaćoj sobi, a sav nameštaj je uništila voda kojom je gašen požar. Kako kaže, ova šteta je procenjena na svega 20.000 dinara.

- Sve ide u đubre, a sada mogu i da pređem u susedni stan zbog ogromne rupe u zidu. Skoro sam uložio u izolaciju stana i stolariju oko 5.000 evra, a ova šteta je procenjena na mizernu sumu – kaže Mitrović za portal Južne vesti.

Foto: Dragan Ilić
Foto: Dragan Ilić

Situacija je slična i u stanu iznad njegovog, na trećem spratu kod Vesne Obradović. U stanu nedostaju dva zida, a gotovo sav nameštaj i kućni aparati su izgoreli ili ih je uništila voda od gašenja požara. Materijalna šteta je, kaže vlasnica stana, procenjena na 30.000 dinara.

Prema rečima stanara, na sastanku koji su imali sa predstavnicima Grada i Opštine Palilula ponuđeno im je da prvih desetak dana budu smešteni u odmaralištu u Divljani nakon čega bi se preselili u socijalne stanove u ulici Majakovskog, ali na nekoliko godina. Trajnog stambenog rešenja, koje su obećali iz Opštine, i dalje nema.

- Snaći ćemo se kod rođaka narednih desetak dana, onda ćemo privremeno u stan u Majakovskog, a posle - ko zna? – pita se Vesna Obradović.

Foto: Dragan Ilić
Foto: Dragan Ilić

U dva ulaza zgrade koju je sinoć pola sata pre pomoći zahvatio požar, ima ukupno 15 stanova. Skoro polovinu je zahvatio plamen koji je buknuo na drugom spratu u ulazu 11, a nadležni i dalje utvrđuju uzrok požara u kome je povređeno četvoro ljudi.

Zgrada je, prema rečima stanara, sagrađena sredinom šezdesetih. U naselju su je zvali „Kartonska“ jer je montažna i nije izgrađena od čvrstih materijala.

Prema rečima Živojina Mitrovića zgrade nema ni u katastru nepokretnosti, a prvobitno su u njoj živeli radnici Duvanske industrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track