Povećana pripravnost zbog poplava

Povećana pripravnost zbog poplava

Srbija -
Zbog višednevnih padavina i obilnih kiša, poplava i odrona, došlo je do potpunih obustava saobraćaja na više putnih pravaca u regionu Valjeva

BEOGRAD - Zbog opasnosti od bujičnih poplava izazvanih jakom kišom u Srbiji je podignuta pripravnost timova Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), rekao je jutros načelnik tog sektora Predrag Marić.

U Srbiji je prethodnih dana palo dosta kiše, a jaki pljuskovi se očekuju i u narednom periodu. Opasnost od bujičnih poplava je najveća u centralnoj i južnoj Srbiji, jer je veća opasnost od izlivanja manjih reka nego većih poput Save i Dunava, rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, noćas oko dva sata iza ponoći izlila se reka Jadar u Osečicni, zbog čega je jedna osoba bila ugrožena i oko 200 domaćinstava i drugi objekti u tom mestu, a voda se povukla oko pet sati jutros.

"Pripravnost je posebno podignuta u području Crnog i Belog Timoka kod Zaječara, kao i kod nekih manjih reka.

Svuda smo podigli pripravnost, ali posebno u centralnoj i južnoj srbiji, jer se i tokom vikenda očekuje dosta kiše", naveo je Marić.

Obustave saobraćaja na putnim pravcima u regionu Valjeva

Zbog višednevnih padavina i obilnih kiša, poplava i odrona, došlo je do potpunih obustava saobraćaja na više putnih pravaca u regionu Valjeva, saopšteno je iz javnog preduzeća "Putevi Srbije".

Saobraćaj je zbog izlivanja reke Jadar u potpunosti obustavljen na deonici Loznica-Osečina u mestu Komirić, a alternativni pravac je deonica Loznica-Ljubovija-Rogačica-Debelo Brdo-Valjevo.

Saobraćaj je zbog izlivanja te reke, obustavljen i na deonici Zavlaka-Krupanj u mestu Mojković, a alternativni pravac je Loznica-Šabac-Valjevo.

Deonica Osečina-Ljubovija je neprohodna zbog odrona na mestu Proslop, a alternativni putni pravci su Ljubovija-Rogačica-Debelo Brdo-Valjevo ili Ljubovija-Loznica-Šabac-Valjevo .

"Putevi Srbije" apeluju na građane da ne koriste ove putne pravce i prilagode brzinu uslovima na putu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track