JAGODINA: Počinje nastava na Pedagoškom fakultetu
Foto: Zorana Jevtić

Svečano uručenje indeksa

JAGODINA: Počinje nastava na Pedagoškom fakultetu

Srbija -

JAGODINA - Nastava na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, počinje u ponedeljak, 19. septembra, 11 dana pre uobičajanog datuma.

Nastava će početi svečanim uručenjem indeksa, a na prvu godinu na tri studijska programa upisalo se 210 studenata od kojih je 120 na budžetu, rečeno je u Službi za studentska pitanja fakulteta.

Prvi indeks uručiće predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković Palma.Na ovom fakultetu nije bilo drugog upisnog roka i tako je nekoliko poslednjih godina, izjavio je šef Službe za studentska pitanja Zoran Todosijević.

On je podsetio da je u prvom upisnom roku dokumenta za upis predalo 234 buduća studenta 24 više od plana upisa.Najveće interesovanje bilo je za studij vaspitača u predškolskim ustanovama, gde se prijavilo 111 kandidata a mesta ima za 90, za smer učitelja prijavilo se sto kandidata a primalo se 90 studenata, dodao je Todosijević.

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, koji je u sastavu državnog Univerziteta u Kragujevcu, studira oko 800 studenata, a školarina za ovu godinu je 78.000 dinara.Fakultet pedagoških nauka u Jagodini je osnovan 1993. godine i nastavio je tradiciju školovanja učitelja u ovom gradu dugu 118 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track